JAPAN

Foto’s trainingsstage Japan (wordt regelmatig bijgewerkt)Thuis!

Na een lange reis ben ik zaterdagavond om 19:33 uur geland op Schiphol waar ik werd opgewacht door mijn ouders en Caitlin. Het was een onvergetelijk avontuur waarin we meer dan 20 uur hebben getraind bij Takahashi Sensei op de Daito Bunka University. Onze tweede week (in de Kodokan) startte wat later want president Putin kwam plotseling op bezoek. Toch hebben we onze doelen bereikt en hebben we verschillende hoge dangraadhouders meer kunnen vertellen en laten zien over G-judo. We hebben twee geweldige technische trainingen gehad van de 80-jarige grootmeester Yamamoto, wat heel bijzonder is omdat hij nog zelden les geeft. En natuurlijk hebben we veel mooie dingen gezien, bezocht en genoten van de Japanse cultuur.

Ik wil graag alle donateurs nogmaals bedanken die het mede mogelijk hebben gemaakt dat deze droom in vervulling is gegaan. Alle mensen van de Japan-groep, begeleiders en judoka’s, bedankt voor jullie gezelligheid. In het bijzonder wil ik Rudi Verhagen bedanken dat ik mee mocht op zijn missie. En natuurlijk papa, mama en Caitlin bedankt voor jullie steun en geduld.

Ik wil iedereen hele fijne Kerstdagen en een gezond, gelukkig en succesvol 2017 toewensen. Tot volgend jaar!

IMG_20161224_215858_426


Laatste dag

Vrijdag 23 december de laatste dag alweer van een indrukwekkende trainingsstage in Japan. Wat vliegt de tijd! We hebben nog wat tijd doorgebracht in Tokio, lekker gegeten en lol gehad.
IMG-20161223-WA0022

IMG-20161223-WA0032

Zaterdag 24 december moeten we al vroeg opstaan: ontbijt om 05:00 uur om daarna met de trein naar vliegveld Tokio Narita te vertrekken. Daar vertrekt om 11:05 uur onze vlucht (LX161) naar Zurich waar we 15:50 uur plaatselijke tijd aankomen. Dan stappen we over in het vliegtuig (vlucht LX734) wat om 17:35 uur vertrekt richting Amsterdam waar we om 19:20 uur aankomen (als er geen vertraging is)


DisneySea

Donderdag 22 december zijn we met z’n allen naar DisneySea geweest. Tokyo DisneySea is een schitterend themapark in het Tokyo Disney Resort, in Urayasu, vlak bij Tokio. Tokyo DisneySea is een van de meest bezochte themaparken en een van de populairste Disneyparken ter wereld. In 2007 hebben 12,4 miljoen bezoekers Tokyo DisneySea bezocht. Tokyo DisneySea was het tweede themapark van Tokyo Disney Resort en het negende park van de elf Disneyparken in de wereld. Tokyo DisneySea is ook het duurste themapark ooit. Het heeft ongeveer 4 miljard Amerikaanse dollar gekost. Hieronder een paar foto’s. Meer foto’s vind je via de pagina “Japan”.
IMG-20161222-WA0032

IMG-20161222-WA0037

Morgen bezoeken we nog een stadje en dan gaan we ons opmaken voor de lange terugreis naar Nederland.


Tokio city

Nu de judotrainingen voorbij zijn, hebben we tijd om nog een paar dagen te genieten van de Japanse cultuur. Woensdag 21 december zijn we naar Tokio city (de oude binnenstad) gegaan. Prachtige gebouwen, waaronder de Asakusa tempel. Lekker geshopt, gegeten en genoten. Morgen gaan we naar Disney Sea Park!
IMG-20161221-WA0030

IMG-20161221-WA0039


Laatste judotrainingen

Dinsdag 20 december ben ik met de meiden gaan shoppen. Ik vond een heel mooi truitje in de uitverkoop die ik niet kon laten liggen. Rond het middaguur hebben we de lunch gebruikt in een All-you-can-eat restaurant. Heerlijk, allerlei verschillende gerechtjes uitgeprobeerd.
IMG-20161220-WA0033
Toen was het alweer tijd voor de laatste judotrainingen in Kodokan Judo Institute. Ook vandaag kregen we les van de 80-jarige grootmeester Yamamoto, wat heel bijzonder is omdat hij nog zelden les geeft. Sensei Yamamoto gaf, samen met de andere judoleerkrachten, een technische les. De techniek die centraal stond, was de tai otoshi. Ik heb erg veel geleerd.
IMG-20161220-WA0052
Woensdag verlaten we de Kodokan en gaan we naar onze laatste accomodatie Sakura Hostel in Asakusa, genieten van de oude stad en (donderdag) Disney Sea. #ZININ


Trainen in de Main Dojo van Kodokan

Vandaag maandag 19 december was een bijzondere dag. We kregen techniek les in de main dojo op de 7e verdieping van het Kodokan Judo Instituut. Deze dojo is ongeveer 700m2 groot en heeft nog een gallerij (de 8e verdieping) waar mensen kunnen toekijken. De les werd gegeven door ons begeleidingsteam samen met een aantal Japanse judoleraren. Één van hen, ku-dan Sensei Yamamoto (9e Dan judo) wilde graag een deel van de les aan de G-judogroep geven. Hij vroeg wat mag ik doen: tachi-waza? Alles behalve Sutemi Waza. De O Uchi Gari werd tot in de details uit gelegd. Tussen de uitleg door hebben Rudi en zijn team met vele Kodokan leraren kunnen praten over G-judo. Een hele vruchtbare dag voor een mooie samenwerking tussen het Kodokan en Nederland.
IMG-20161219-WA0008
IMG-20161219-WA0015


Uenopark

Zondag 18 december was de Kodokan gesloten dus een dagje vrij om Uenopark te bezoeken. Het park ligt op de locatie van de voormalige Kan’ei-ji, een tempel die vaak in verband wordt gebracht met de shoguns van het Tokugawa-shogunaat. Zij hadden de tempel laten bouwen om het Edokasteel te bewaken vanuit het noordoosten, wat volgens bijgeloof een ongeluksrichting was. De tempel zelf werd verwoest tijdens de Boshin-oorlog. Het park werd opgericht in 1924, toen keizer Yoshihito het stuk land voor het park schonk aan Tokio. De officiële naam van het park is Ueno Onshi Kōen (上野恩賜公園), wat te vertalen is als “Ueno keizerlijke geschenk park”.
IMG-20161218-WA0050
Verder hebben we heerlijk gewinkeld. Samen met Celeste en Imke hebben we een speciaal gezichtsmasker gekocht en ‘s avonds uitgeprobeerd. We hadden nog wat over en vonden dat Rudi en Niels ook we een maskertje konden gebruiken 😀
IMG-20161218-WA0044


Aangekomen in Kodokan

Zaterdag 17 december zijn we aangekomen in het Kodokan Judo Institute. Hier zullen we blijven tot en met woensdag. We slapen in het Kodokan hostel. Ik slaap met Celeste en Imke op een behoorlijk luxe kamer. De jongens moeten het met wat minder doen.
IMG-20161217-WA0033
Afgelopen dagen waren behoorlijk intensief maar ik heb veel geleerd en plezier gehad. Ook veel mooie dingen gezien. Zondag zijn we vrij (Kodokan is dan gesloten) en zullen we waarschijnlijk een bezoekje gaan brengen aan Tokio City. Vanaf maandag gaan we clinic geven en trainen in de Kodokan.
IMG-20161217-WA0034


Laatste dagen op de Daito Bunka University

Vrijdag 16 december was de voorlaatste dag op de Daito Bunka University. Terwijl Rudi, Frans en Joost bij een Japanse school voor gehandicapten kinderen bezochten, hebben wij lekker gesport. In de middag hebben we een clinic gegeven aan een groep Japanse judoka’s. We hebben hen verteld en laten zien wat G-judo is en waar het verschilt met regulier judo.
IMG-20161216-WA0008
aansluitend werden er judo examens afgenomen. Daar werkt het toch wat anders als in Nederland. Iedereen heeft daar een witte band en krijgt een kaart met 10 technieken die goed uitgevoerd moeten worden. Als dat goed gegaan is, krijgt de judoka een aantekening in zijn paspoort en mag hij of zij een stapje verder.
Aan het einde van de middag kregen we nog een judotraining.
IMG-20161217-WA0002
Zaterdag 17 december helaas alweer de laatste dag op de Daito Bunka University. Na het ontbijt was het tijd om de koffer te pakken en aansluitend kregen we nog een looptraining. Na de lunch volgde de laatste judotraining en vertrokken we richting Kodokan (waar vrijdag president Poetin nog te gast was)
IMG-20161217-WA0016


Rust, kata en judo

Donderdag alweer. Vanochtend ging één groepje naar een tempel, een andere groep ging fun(ctioneel) shoppen in het dorp. Een derde groep bleef op de campus en om nog wat extra rust te pakken in deze intensieve periode, koos ik er ook voor om op de campus te blijven.
Na de lunch kregen we kata training. Ik heb 3 worpen nage no kata geleerd en dat was erg leuk.
IMG-20161215-WA0061
Aansluitend nog een pittige wedstrijdtraining gehad en met sensei Takahashi op de foto gegaan. Morgen wacht weer een intensieve dag met veel sport.


De rustige woensdag

Woensdag 14 december was een rustig dagje. De judoka’s (valide en G) mochten de dag beginnen met een bootcamp. Celeste en ik kregen een andere taak: boodschappen doen samen met een aantal begeleiders.
IMG-20161214-WA0030
In de middag volgde weer een pittige judotraining waarin ik weer veel randori’s heb gedraaid met Japanse judoka’s, zowel staand als op de grond.

Donderdag krijgen we weer een druk dagje met judo, judo en judo :-)


Bezoek Japans dorpje en bikkelen op de tatami

Dinsdag 13 december vertrokken we na het ontbijt met de bus naar een typisch Japans stadje (naam ben ik vergeten). Sensei Takahashi en drie studenten waren ook mee en legde bepaalde dingen uit. Veel mooie dingen gezien, maar zelfs hier hebben ze een McDonalds.
IMG-20161213-WA0037
Teruggekomen om de campus mochten we even rusten en was het alweer tijd voor de wedstrijdtraining. Ton, onze fysiotherapeut, had van te voren mijn schouder ingetaped zodat ik mij daar geen zorgen over hoefde te maken. Dit keer mocht ik flink aan de bak. Na de warming-up (lopen, sprinten, lunges IMG-20161213-WA0056

IMG-20161213-WA0058etc) moesten we uchi-komi doen. Daarna 12 randori’s van 5 minuten alleen maar met Japanse judoka’s gedraaid. Heerlijk getraind. Daarna gegeten en mama en papa gebeld. Heb nu alweer zin in morgen!


Circuit en judotraining

IMG-20161212-WA0006
Maandag 12 december een actieve dag gehad. Na het ontbijt gingen we met z’n allen naar het park waar op 5 verschillende plaatsen allerlei oefeningen gedaan moesten worden. Zo was er een bestemming waar je burpees, jumping jacks en nog andere oefeningen moest doen. Op de volgende locatie moest je een pad aflopen met iemand in je armen. Vervolgens oefeningen voor de triceps en opdrukken en buikspieroefeningen. Ook nog een soort slalom en als laatste een lange trap waar we op en af moesten lopen. Behoorlijk pittig maar wel heen leuk.
IMG-20161212-WA0012
Na de lunch hadden we een poosje rust. Helaas ging de G-judo training niet door en kon ik dus zelf niet de mat op. De begeleiding wilde namelijk eerst weten wat het niveau van de reguliere training was. Ik heb natuurlijk wel gekeken en het is toch wel anders als de judotrainingen in Nederland. Behoorlijk zwaar en luidruchtig want iedereen loopt elkaar op te peppen.

Na de training heb ik een gesprek gehad met Rudi en morgen mag ik meetrainen met de wedstrijdgroep!


Looptraining en bezoek Yoshimi

Zondag 11 december begon de dag met ontbijt en aansluitend een looptraining van 8 km. Ook bezochten we de toren van het vredesmuseum.
IMG-20161211-WA0004
Na de lunch hebben we een lange wandeling (9 km) gemaakt naar een tempel en de 100 caves van Yoshimi. ‘s Avonds hebben we lekker gegeten, dit keer bij McDonalds :-)
IMG-20161211-WA0014
Maandag begint de dag opnieuw met een sportactiviteit en hebben we aan het einde van de middag onze eerste judotrainingen.


Veilig aangekomen in Tokyo

Na een lange reis, zijn we op zaterdagochtend veilig aangekomen in Tokyo. We vertrokken met een kleine vertraging uit Amsterdam om na één uur en 20 minuten later te landen in Zurich, Zwitserland. Hier moesten we overstappen op een groter vliegtuig wat ons naar Japan zou brengen. We vlogen over Liechtenstein, Duitsland, Tsjechië, Polen, Belarus, Rusland, China en landde na bijna 12 uur vliegen om 09:15 uur (01:15 uur in Nederland) op vliegveld Narita in Tokyo. Vandaar zijn we met de trein naar de Daito Bunka University in Saitama, ten noorden van Tokyo. Website van de universiteit
IMG-20161210-WA0002
IMG-20161210-WA0005
Op de campus deel ik met Celeste en Imke een kamer. Hier zullen we de komende week verblijven.
IMG-20161210-WA0014


Op weg naar Japan

20161209_070248
Vanochtend ging de wekker om 05:00 uur af. Vroeg op want we wilden op tijd op Schiphol zijn. Om 06:00 uur reden we weg en kwamen zonder al te veel vertraging aan op Schiphol. De groep uit Venray waren er al. Nog snel even gekletst en toen was het plotseling tijd om afscheid te nemen van mijn ouders en Caitlin. Het inchecken en de controles verliepen soepel en heb nog even wat contant Japans geld (Yen) gehaald.
IMG-20161209-WA0000
Om 09:50 uur vertrekken we met Swiss airlines LX 725 naar Zurich waar we naar verwachting om 11:20 uur landen. Op Zurich stappen we over op vlucht LX 160 naar Tokyo Narita waar we om 08:55 uur plaatselijke tijd (00:55 uur in Nederland) hopen te landen.Mijn grootste droom komt uit! Ik ben uitgenodigd om in december 2016 deel te nemen aan een trainingsstage van twee weken in Japan. Natuurlijk kost zo’n reis enorm veel geld. Helpt u mee om mijn droom in vervulling te laten gaan? Op deze pagina staan alle “vrienden van Kayleigh” die een bijdrage hebben geleverd.


Alle kleine beetjes helpen!

 • Sarisa Broertjes
 • Bedankt! U doneerde € 10,00 of meer

 • Maron Beukering
 • Anoniem
 • Yvonne Boon
 • Bezoeker
 • Helene
 • Remi en Tamara Thomas
 • Familie van den Born
 • Marc Vanderheyden
 • Adriana en Yasmina
 • Jantine Smit

 • Geweldig! U doneerde € 25,00 of meer

 • Fransie
 • Hendrik Koppe
 • Marc Vanderheyden
 • Margreet, Bawa, Jamelia en Narelle

 • Super! U doneerde € 50,00 of meer

 • Nienke en Jo
 • Ben Sonnemans
 • DarTech
 • Dennis van der Geest
 • Herman Rurup
 • Koen van Nol
 • Familie Nijhuis
 • Stichting Judo Promotie Dronten
 • Peter Theunissen
 • Xander en Robin Theunissen
  VWNL

 • Reacties zijn gesloten.