2011-10-22 Special Olympics Regionale Spelen Raalte

Special Olympics Regionale Spelen in Raalte


Met vijf judoka’s hebben we zaterdag 22 oktober meegedaan aan de Special Olympics Regionale Spelen in Raalte. De dag begon met de openingsceremonie. Papa, Davy en Joshua liepen mee met het defilé namens Shoganai. Toen alle sporters binnen waren, werden de vlaggen gehesen en werd de vlam binnengebracht door de Torch Run organisatie (vrijwilligers die bij de politie werken). Na het afleggen van de eed, werden de Spelen officieel geopend.

Het judotoernooi nam de hele dag in beslag. Gert Jan Vlijm mocht ’s ochtends het spits afbijten. Het was zijn eerste toernooi en hij vond het allemaal erg spannend maar kreeg toch een bronzen plak. Ik had een hele zware poule met drie jongens en was veruit de lichtste. In mijn eerste partij bezeerde ik mijn schouder. Ik durfde daardoor de andere partijen niet voluit te gaan en moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Shannon Homburg, Davy Harmsen en Joshua Marges waren met elkaar ingedeeld in een uitdagende poule. Shannon liet prima aanvallend judo zien en won vier partijen met ippon. Alleen een ervaren bruine bander was een maatje te groot. Davy heeft laten zien dat hij in Texel veel heeft geleerd. Hij won drie partijen met ippon en verloor er twee. Ook voor Joshua was dit zijn eerste toernooi en had het erg zwaar. Hij maakte het zijn tegenstanders niet gemakkelijk maar miste nog wat ervaring. Uiteindelijk won in deze poule Shannon het zilver, Davy het brons en Joshua de zesde plaats.

Klik HIER om de foto’s te bekijken.

Op 29 oktober ben ik vrijwilliger tijdens het Special Olympics Nationaal Schaatsevenement. Mijn eerst volgende toernooi is op 19 november in Venray. Kijk voor de rest van de wedstrijdagenda HIER

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor 2011-10-22 Special Olympics Regionale Spelen Raalte

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.