2011-10-8 Tweede plaats op het Judofeest Texel

Zaterdag 8 oktober heb ik meegedaan aan het 10e (en jammer genoeg) laatste Judofeest op Texel. We moesten al vroeg op en vertrokken om 07:00 uur richting Den Helder. De autorit verliep voorspoedig en even na half negen parkeerde we de auto in de veerhaven. De boot naar Texel zou om half tien vertrekken dus we waren ruim op tijd om nog even wat te drinken en bij te kletsen met andere judoka’s.

Op Texel stonden de bussen al te wachten om ons naar Sporthal “Ons genoegen” in Den Burg te brengen. Na het omkleden zag ik weer veel bekende gezichten en vrienden. Na de warming-up mocht ik al snel de mat op. Mijn eerste partij ging erg goed. Binnen 10 seconden maakte ik een linkse o soto gari en scoorde ippon. De tweede tegenstandster was lastiger. Ik bleef aanvallen en scoorde 2x een yuko en een wazari met een buitenwaartse haak. De laatste partij moest ik tegen Ilse van den Berg judo-en. Zij won in Athene de gouden medaille. Ik begon goed en had een goede pakking. Halverwege de partij kreeg Ilse mij op de grond en kon de houdgreep maken waar ik niet meer uit kon komen. Toch ben ik erg blij met mijn tweede prijs.

Na afloop van het toernooi gingen we met een grote groep judoka’s en ouders eten op de school naast de sporthal. Vooraf konden we kiezen tussen fruitsalade of tomaten-groetensoep. Het hoofdgerecht was bami met satésaus en appelmoes?!? Erg lekker. Als toetje kregen we nog een lekker ijsje. De bus bracht ons vervolgens weer naar de boot. De overtocht was gezellig en rond negen uur kwamen we thuis aan.

Klik HIER om de foto’s te bekijken. Filmpjes van mijn wedstrijden vind je via het menu Video’s en dan Wedstrijden.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor 2011-10-8 Tweede plaats op het Judofeest Texel

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.