2011-10-1 Tweede plaats op het G-judotoernooi in Herenthout, België


Het G-judotoernooi in Herenthout wordt georganiseerd door Mori No Otoko. Ook deze vereniging mocht eerder dit jaar vijf judoka’s afvaardigen naar de Special Olympics World Summer Games in Athene. Dit jaar is het toernooi voor de zesde maal bezocht door zo’n 165 judoka’s met een verstandelijke beperking uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Op uitnodiging van de organisatie mochten Shannon en ik vrijdagmiddag meetrainen bij de organiserende judoclub. Na een uitgebreide warming-up werden er, onder leiding van de gebroeders Michielsen, een aantal kanteltechnieken en beenworpen geoefend waarbij de nadruk op techniek lag. Na de training was er een prima maaltijd bereid en vertrokken we naar het overnachtadres.

Zaterdag startte het toernooi met een gezamenlijke warming-up en was het afwachten wanneer we in actie mochten komen. Na lang wachten was het dan eindelijk zover. Shannon en ik bleken samen in een poule te zijn ingedeeld en mochten het direct tegen elkaar opnemen. We trainen veel samen en kennen elkaar dus heel goed. Halverwege de partij probeerde ik een buitenwaartse haak die mislukte. Op de grond wist Shannon mij te kantelen en won de partij met een houdgreep. Shannon won ook haar tweede partij met een linkse buitenwaartse haak wat haar ippon opleverde. Ook ik deed goede zaken in mijn tweede partij. Met een sterke pakking scoorde ik twee maal wazari een linkse beenworp.

Het toernooi werd afgesloten met de uitreiking van de prijzen. Met een eerste prijs voor Shannon en mijn tweede plaats hadden we het prima gedaan. Naast een medaille, kregen de judoka’s een herinneringsbord van de organiserende club en een tas vol gadgets van de sponsoren. Daarnaast kregen de deelnemende verenigingen allen een beeldje voor in de prijzenkast. Een prima start van het wedstrijdseizoen. Op 8 oktober kom ik in actie op Texel en heb er nu al zin in. Kijk voor de rest van de wedstrijdagenda HIER

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor 2011-10-1 Tweede plaats op het G-judotoernooi in Herenthout, België

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.