Blog: Special Olympics World Summer Games 2011 Athene – deel 2

Video’s Special Olympics World Summer Games 2011 Athene


Afgelopen weekend hebben we (eindelijk) tijd gevonden om wat video materiaal online te plaatsen. Hieronder een overzichtje van de filmpjes (klik op de titel om de video te bekijken) ->


Openingsceremonie (hoogtepunten) – door Special Olympics Inc.
Camilla Gunnarsson (SWE) – Kayleigh Heerikhuisen (NED)
Julie Bourgeois (BEL) – Kayleigh Heerikhuisen (NED)
Ilse van den Berg (NED) – Kayleigh Heerikhuisen (NED)
Medailleceremonie
Sluitingsceremonie (hoogtepunten) – door Special Olympics Inc.
Compilatie Team NL – door Special Olympics Nederland
Officiële Muziekvideo Special Olympics World Summer Games 2011 – door Special Olympics Inc.


Huldiging Team NL (16 juli 2011)


Utrecht – Op zaterdag 16 juli zijn de 86 sporters van Team NL en hun coaches officieel gehuldigd in het hoofdkantoor van de Rabobank te Utrecht. De Nederlandse delegatie heeft ver boven verwachting gepresteerd tijdens de Special Olympics World Summer Games die onlangs in Athene zijn gehouden. Maar liefst 97 medailles sleepte deze ploeg binnen; 37 gouden, 37 zilveren en 23 bronzen plakken hingen vandaag om de nekken van de enthousiaste sporters. Meer dan voldoende reden voor een feestje!
De sporters, coaches en hun familie werden feestelijk ontvangen met een hapje en een drankje. Even bijpraten met elkaar, tenslotte woont niet iedereen bij je in de buurt. Vervolgens verplaatste het feest zich naar de inpandige “schouwburg” waar de sporters en hun coaches een plaats vooraan kregen. De presentatie van deze middag was in handen van ambassadeur Toine van Peperstraten.
Allereerst was het woord aan vertegenwoordigers van de hoofdsponsoren Rabobank, fonds gehandicaptensport, Aegon en de Vriendenloterij. Hierna werd het podium vrijgemaakt voor “Op sterk water”, een groep cabaretiers die improvisatie theater brengen. Samen met verschillende sporters werd er volop gelachen.

De atleten en coaches werden per tak van sport op het podium geroepen en ontvingen uit handen van de staf, de officials en ambassadeurs, bloemen en een CD met heel veel foto’s (voor het betere nagenieten). Het complete Team NL werd op de foto gezet en bedolven met serpetines.

Na de huldiging was er nog ruim tijd voor hapjes en drankjes en om nog even na te praten over deze zeer geslaagde middag. Team NL zal op 3 december weer samenkomen, dit keer in de Amsterdam Arena. Alle sporters, coaches en ambassadeurs van Team NL op deze dag VIP’s op uitnodiging van hoofdsponsor Aegon. Tot die tijd zullen de meesten nu eerst gaan genieten van hun zomervakantie om vervolgens de training te hervatten om ook in 2011-2012 zo goed mogelijk te presteren!


Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Huldiging bij Sport & Fitness Tino Hoogendijk (7 juli 2011)Vlaardingen – Op donderdag 7 juli zijn de judoka’s gehuldigd bij Sport & Fitness Tino Hoogendijk. De sportschool was tijdelijk omgetoverd in het “Holland Hoogendijk Huis” en zag er fantastisch uit. Terwijl de judoka’s uit Vlaardingen, Kayleigh en coaches Rob en Ruud zich verzamelden bij Rob’s huis, kwamen de familieleden, vrienden en sponsoren samen bij het HHH. Rond 20:00 uur kwamen de judoka’s en coaches aan en liepen over de rode loper onder de ballonnenpoort. Alle aanwezigen werden getrakteerd op een glas champagne (sinaasappelsap voor de jongeren) en werden welkom geheten door Tino Hoogendijk.
Na enige tijd, verplaatste het feest zich naar binnen waar de judoka’s om beurten werden toegesproken en een cadeau in ontvangst mochten nemen. Als herinnering ontving iedere judoka en coach een mooie groepsfoto van de judoka’s. Ook de coaches Rob, Ruud en Marty werden gehuldigd en mochten een cadeau in ontvangst nemen.
Eerder die dag was de Vlaardingse judoploeg op het gemeentehuis gehuldigd waarbij de judoka’s het “Harinkje” (een hoge Vlaardingse onderscheiden) kregen opgespeld. Rob en Ruud kregen deze eer ‘s avonds in het HHH. Vol trots namen zij dit bijzondere ereteken in ontvangst van de Vlaardingse wethouder.
Na een toespraak van de Vlaardings ouders, mocht papa nog even wat zeggen. “Kayleigh en wij als gezin, willen graag de coaches bedanken voor hun inzet, begeleiding, adviezen en vriendschap. Jullie hebben enorm veel in Kayleigh geïnvesteerd en dat zullen we nooit vergeten. Om dit te benadrukken, wil Kayleigh graag iets aanbieden. Het is een bronzen sculptuur op zwart marmer en het symboliseert teambuilding. Teambuilding is niet gemakkelijk wanneer je een groep judoka’s van drie verschillende verenigingen onder je hoede krijgt. Jullie zijn er in geslaagd om een bijzonder hecht team te smeden. We hopen dat deze sculptuur een mooi plekje krijgt en nogmaals bedankt voor alles wat jullie voor Kayleigh en ons hebben gedaan.”
Na alle toespraken hebben we nog lekker gefeest en bijgepraat. Op het grote scherm werden foto’s van Ruud en Anja getoond, erg leuk om ook een kijkje “achter de schermen” te mogen nemen. Het was een zeer geslaagde avond en we vonden het geweldig om dit feest met deze “judofamilie” te vieren.


Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Blog: Special Olympics World Summer Games 2011 Athene – deel 2

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.