2011-6-4 Henk Grol traint Judoteam NL

Vlaardingen – Zaterdag 4 juni was een bijzondere centrale training voor de judoka’s van Team NL georganiseerd bij Sport & Fitness Tino Hoogendijk. De training werd gegeven door meervoudig kampioen en Olympiër Henk Grol, die belangeloos zijn medewerking verleende. Dankzij nuttige aanwijzingen en tips van Grol zijn de judoka’s extra goed voorbereid op hun deelname aan de Special Olympics World Summer Games in Athene.

De judoka’s, ouders en genodigden werden gastvrij door coach Rob Hoogendijk ontvangen. Onder de genodigden waren ook Head of Delegation Michel Martijnse en technisch gedelegeerde Hermen Rurup aanwezig. Voorafgaand aan de training konden de judoka’s hun vragen stellen aan Henk Grol. “Hoe ga je om met druk voor een wedstrijd?” vroeg één van de judoka’s. Grol benadrukte dat de judoka’s moeten uitgaan van hun eigen kracht en kunnen, “Jij bent de beste!”.

Na een warming-up was er veel aandacht aan het vastpakken van de tegenstander. Ook bij het maken van een houdgreep werden de puntjes op de i gezet. De training werd afgesloten met een spel waarbij alle judoka’s in een kring elkaar onderuit probeerden te vegen. Na afloop van de training kreeg Henk Grol bloemen en een bijzonder beeldje, vervaardigd door een lokale kunstenares. Ook de judoka’s van Team NL gingen niet met lege handen naar huis. Zij kregen allemaal een grote sporttas met de handtekening van Henk Grol. Grol nam ruim de tijd om handtekeningen te zetten en foto’s te maken. Afsluitend werd een lunch geserveerd en was er gelegenheid om na te praten.

De Nederlandse delegatie bestaat uit zeven judoka’s van Sport & Fitness Tino Hoogendijk, vier judoka’s van Judoschool Bette uit Assen en Kayleigh Heerikhuisen van Stichting Shoganai Judo Dronten. Samen met coaches Rob Hoogendijk, Ruud Ham en Marty Broekman zullen de zes jongens en zes meiden op maandag 20 juni 13:15 uur vertrekken naar Cyprus voor een Hosting Program. Op 25 juni worden de Spelen op officieel geopend en duren tot en met 4 juli.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor 2011-6-4 Henk Grol traint Judoteam NL

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.