G-judoka Kayleigh Heerikhuisen naar Special Olympics (door Marcel Beijer)

Judoka Kayleigh Heerikhuisen uit Dronten reist op 20 juni af naar Athene om namens Flevoland mee te doen aan de Special Olympics World Summer Games: een toernooi waar de beste sporters met een verstandelijke beperking aan meedoen. Kayleigh is de enige G-sporter uit Flevoland die naar de Griekse hoofdstad afreist. Het toernooi wordt gehouden van 25 juni tot en met 4 juli.

Dat Kayleigh in 2011 zou meedoen aan de Special Olympics had niemand kunnen denken. Ze liep een hersenbeschadiging aan haar linker hersenhelft op. Artsen zeiden dat ze nooit zou kunnen lopen of spreken. Maar Kayleigh is een knokker en ontwikkelde zich ontzettend goed. Ze is verstandelijk gehandicapt en kan haar rechterarm –hand en -voet minder goed gebruiken. Maar ondertussen wint ze aan de lopende band prijzen en mag ze dus meedoen aan de Special Olympics.

“Op 20 juni gaan we eerst vier dagen naar Cyprus”, zegt Kayleigh. “Op 25 juni begint het toernooi. De afgelopen maanden komen we als Team NL één keer per maand bij elkaar in Vlaardingen. Het is een leuke groep onder leiding van trainer Rob.”
Het wordt de eerste keer dat Kayleigh zonder haar ouders op stap gaat. “In Athene worden de sporters in een apart dorp gehuisvest. Mijn ouders komen wel kijken, natuurlijk. Maar ze mogen niet in het dorp komen.”

Op 21 mei wordt de Nederlandse delegatie (Team NL) officieel gepresenteerd aan de pers en uitgezwaaid. Kayleigh heeft er ontzettend veel zin. De laatste maanden heeft via Sportservice Flevoland begeleiding gekregen. “Ik heb geleerd hoe de pers werkt en dat het verstandig is om je eigen website te hebben. Dan kan iedereen volgen hoe het met me gaat in Athene.”

In G-judo zijn sporters onderverdeeld in 5 categorieën. Categorie 1 zijn sporters met gedragsproblemen, Categorie 5 is voor sporters met een meervoudige handicap. Kayleigh is ingedeeld in categorie 3. De categorieën 4 en 5 doen niet in Athene mee. De Drontense laat zich niet verleiden tot stoere uitspraken over een eventuele gouden plak tijdens de Special Olympics. “Dat weet ik niet. Ik ga gewoon ontzettend mijn best doen.”


Marcel Beijer

ikwilpubliciteit
Richthuisstraat 27
1335 XD ALMERE
036-5217373
redactie@ikwilpubliciteit.nl
www.ikwilpubliciteit.nl
Twitter zakelijk: @kwilpubliciteit
Twitter privé: @marcel_beijer

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor G-judoka Kayleigh Heerikhuisen naar Special Olympics (door Marcel Beijer)

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.