EK ID-judo Londen – Dag 2

Woensdag 22 augustus: accreditatie, weging en divisioning. We waren allebei al vroeg wakker en rond een uur of zeven buiten waar de eerste vliegtuigen al weer landden/opstegen op London City airport. Rond haf acht liepen we met onze Engelse vrienden naar “the Edge” voor het ontbijt, voor pap een full English en voor mij een bescheiden en licht ontbijt aangezien ik nog moest wegen. Na afloop liepen we naar de supermarkt om nog wat inkopen te doen en rond half tien was het tijd om richting Sportsdock te lopen waar we onze accreditatiepassen kregen en konden omkleden voor de weging. Aangezien de weging mixed en ik een open ruimte was, moest er met judobroek en T-shirt worden gewogen (extra 600 gram marge). Even spannend maar mijn gewicht was prima: 69,6 kg (eigenlijk dus 69,0 kg)

Rond de middag kregen we een heerlijke (warme) lunch en gingen als eerste de zwaardere gewichtsklassen de mat op voor de divisioning (judotraining om te bepalen of je in het juiste niveau uitkomt). Half drie mochten de lichtgewichten en alle dames de mat op en heb ik een uur lang heerlijk getraind. De training bestond uit verschillende kracht en coördinatieoefeningen, ne-waza, uchi-komi en tachi-waza. Ik had op dat moment nog geen enkel idee wie mijn tegenstanders zouden worden of hoe mijn poule eruit zou komen te zien. Om 17:00 uur was er een coach meeting gepland waar mijn vader/coach naar toe ging. Na een klein uurtje kreeg ik een berichtje: twee tegenstanders: Carina Niemeyer en Jasmin Siebelitz (die ik behoorlijk goed ken). Dat belooft een spannende dag te worden.

Collage day 2

Na de coach meeting konden we avondeten in “the Edge” en ook dit keer was het eten goed. In de avond had headcoach van team GB Jo Imrie een tafeltennistafel en batjes geregeld en hebben we veel lol gehad. Er werd fanatiek gestreden, zowel bij het enkel- als bij het dubbelspel. Daarna nog even gekaart en rond 22:00 uur trokken we ons terug om te gaan slapen.

Donderdag gaat het Europees kampioenschap ID-judo echt van start en mogen de judoka’s in niveau 2 de mat op om te gaan strijden voor het eremetaal. De Nederlanders komen op vrijdag in actie.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor EK ID-judo Londen – Dag 2

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.