Kampioen op het East of Scotland SN Judo Championship

Zoals ik in een eerdere blog al schreef, ben ik gek op nieuwe uitdagingen. Vrijdag 20 april vertrok ik met mijn vader/coach naar Schiphol om daar het vliegtuig te nemen richting Edinburgh, Schotland. Daar aangekomen werden we door Janice en George naar Livingston gebracht, een klein half uur rijden vanaf het vliegveld. Na te zijn ingecheckt in ons hotel (Chain Runner) Hadden we nog tijd om de vlakbij gelegen Designer Outlet te bezoeken, een enorm overdekt winkelcentrum met allerlei merkkleding en -artikelen. In de avond hebben we heerlijk gegeten in de pub bij het hotel en gingen we op tijd naar bed.
20180420_143540
Na het ontbijt, werden we opgehaald en naar Xcite in Livingston gebracht voor het East of Scotland Championship. Om alle dames van 70 kilo en zwaarder extra partijen te gunnen, werd in overleg met de coaches besloten om de zwaarste gewichtsklassen samen te voegen. Ik begon mijn toernooi tegen de Schotse Kirsteen Proctor (-78 kilo) en wist deze eerste partij voortijdig te beëindigen dankzij een houdgreep. Tegen de flink zwaardere Kathleen Inyles probeerde ik verschillende technieken en scoorde wazari en ippon met een o soto makikomi (meerollende beenworp). Tegen de ervaren en sterke Zoë Kane had ik het een stuk lastiger. Ik zette Kane flink onder druk met een sterke pakking en in de eindfase van de partij scoorde ik wazari met een tai otoshi wat voldoende was om de partij te winnen. De laatste tegenstander Kirsten Taylor was letterlijk een maatje te groot (en ruim 40 kilo zwaarder). Ik gaf uitstekend partij maar kwam uiteindelijk toch in een houdgreep terecht en moest in Taylor haar meerdere erkennen. Taylor won uiteindelijk de zwaarste gewichtsklasse en ik won het goud in de klasse tot 78 kilo.
20180421_104136
Het East of Scotland Judo Championship is het op één na grootste judotoernooi voor mensen met een beperking in het Verenigd Koninkrijk en werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd in Livingston, Schotland. Alle deelnemers kregen daarom een mooie handdoek van de organisatie. Na het toernooi hadden we nog tijd om het centrum in te gaan. Livingston heeft meerdere enorm grote overdekte winkelcentra en ik keek mijn ogen uit. Na de nodige inkopen te hebben gedaan, liepen we terug naar het hotel voor het diner. De volgende ochtend genoten we van een traditioneel English breakfast em werden we door George en Janice naar het vliegveld gebracht.
20180421_125325
Het was een fantastisch weekend waarin we veel oude vrienden weer konden spreken en veel nieuwe mensen hebben ontmoet. Speciale dank voor Jo Imrie en haar lieve familie voor hun gastvrijheid en natuurlijk George en Janice voor het halen en brengen. Hopelijk tot volgend jaar!

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Kampioen op het East of Scotland SN Judo Championship

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.