Kampioen op Trofee van de Donderslag

Het is inmiddels een geliefde traditie geworden bij de familie Heerikhuisen: het eerste weekend van het nieuwe jaar naar Meeuwen-Gruitrode (België) voor de “Trofee van de Donderslag”. Een sterk bezet internationaal judotoernooi voor alle leeftijden en doelgroepen. Mijn zus Caitlin judoot dan op zaterdag en ik zelf op zondag. En dus gingen we zaterdag 6 januari al vroeg op pad richting België. We waren nog op tijd om onze clubgenoten in de -18 aan te moedigen. Na de middagpauze mocht Caitlin de mat op. De eerste partij verloor ze helaas van de latere kampioen uit Duitsland. Partij 2 (tegen een 95 kilo zware Duitse dame) won Cait binnen 10 seconden door een o soto gari over te nemen. In de laatste wedstrijd won Caitlin van een Nederlandse met een armklem. Super goed gedaan en een hele mooie tweede plaats! Maar alle Shoganai judoka’s deden het uitstekend. Zelfs zo goed dat we aan het einde van de dag, als best presterende judoschool, de Trofee van de Donderslag hebben gewonnen!

Caitlin 2e

In de avond keken we nog even naar het ne-waza toernooi (ook hier wonnen we 3x goud) en reden we naar ons hotel: B&B Face à Face in Bree (10 minuutjes van de sporthal). We werden hartelijk ontvangen en naar onze kamers gebracht die heel erg mooi waren.
De volgende dag ging al vroeg de wekker en kregen we een super de luxe ontbijt (natuurlijk veel te veel). Na het eten weer op weg naar de sporthal om onze jongste judoka’s te ontvangen en te coachen op het jeugdtoernooi. Ook daar deden onze judoka’s het heel erg goed en wonnen maar liefst 4x goud en 1x brons. Die bronzen plak werd binnen gehaald door Nick die eigenlijk 2 jaar te jong was maar uiteindelijk toch mee mocht doen.

Kayleigh en Max

En na de middagpauze was het eindelijk mijn beurt. Na de warming-up (met dank aan Max en Nick) bleek ik twee tegenstanders te hebben. Mijn eerste partij was tegen de Belgische Julie Bourgeois, een lastige, taaie tegenstander. Uiteindelijk scoorde ik een wazari met een veeg en maakte ik het even later af met een o uchi gari. De tweede tegenstander was de Nederlandse Bonnie Hendrikx. Zij judode heel passief en verdedigend. Het lukte mij helaas niet om te scoren maar de scheidsrechter beloonde mijn aanvallend judo en wees mij als winnaar aan. Naast een mooie gouden medaille, ontvingen we ook nog een sporttas met goodies. Het weekend vloog om maar was (weer) heel erg geslaagd. Tot volgend jaar!

Kayleigh 1e

2018-01-06/07 Trofee van de Donderslag

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Kampioen op Trofee van de Donderslag

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.