Terugblik 2017

De Kerstdagen zijn al voorbij en nog maar een paar dagen en dan is 2017 voorbij, tijd om even terug te blikken.

Ik kan terugkijken op een heel bijzonder en succesvol jaar. Op 29 april prolongeerde ik mijn titel op het Open Duits kampioenschap. Na een lang zomerreces en de broodnodige rust, won ik op 16 augustus voor het derde jaar op rij het British Open. Maar het hoogtepunt vond natuurlijk in Keulen plaats waar ik op 22 oktober Wereldkampioen judo voor mensen met een intellectuele beperking werd in de klassen niveau 1, tot 70 kilo. Hier heb ik 20 jaar lang keihard voor gewerkt. En wat ook heel bijzonder is: ik maak sinds kort deel uit van Team2Tokyo! Meer informatie hierover volgt nog maar neem eens een kijkje op de website van Team2Tokyo.

20171022_123755

Ook in 2018 ga ik mijn best doen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Aangezien er in Nederland nog nauwelijks tegenstanders voor mij zijn, is de wedstrijdagenda wel wat korter geworden. De focus ligt op de grote internationale toernooien in Nederland en in het buitenland. Het eerste weekend van januari bezoeken we traditiegetrouw het “Tornooi van de Donderslag” in Meeuwen-Gruitrode. In maart de Landeseinzelmeisterschaften in Keulen en in april wordt het erg druk: de World Games in Beverwijk, (waarschijnlijk) het Scottish Open in Livingstone en het Open Duits kampioenschap in Berlijn. Kijk in mijn AGENDA voor het volledige overzicht.

Ik wil een aantal mensen bedanken: Peter Wetzer van Nihon Sport die mijn judokleding sponsort, Lisa Beltman van Topfit Fysiotherapie die mij begeleidt tijdens mijn trainingen, Landstede Sport&Bewegen voor de topsportovereenkomst zodat ik mijn sport en school optimaal kan combineren, Team2Tokyo voor hun vertrouwen in mij, mijn judotrainer Harry Martens voor zijn tijd en inzet waardoor ik mijzelf nog steeds weet te verbeteren en natuurlijk mijn ouders en zus. Zonder hun onvoorwaardelijke steun was ik nooit zover gekomen. Iedereen BEDANKT!!!

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Terugblik 2017

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.