Succesvol judoweekend in Venray

Op vrijdag 24 november vertrokken we met z’n viertjes al vroeg in de middag richting Center Parcs “Limburgse Peel” in America. Na het inchecken, namen we intrek in onze bungalow die vlakbij de Market Dome en Aqua Mundo (zwembad). Na het uitpakken, gingen we richting de Market Dome om even te verkennen en wat te drinken. Caitlin en ik haalde onze spullen op om te gaan zwemmen in Aqua Mundo. Even later werden we vergezelt door onze vrienden uit Schotland. ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten en nog even nagetafeld voor we op tijd naar bed gingen.
Venray CM-06
Zaterdagochtend vertrokken we naar Venray voor het Open NK aangepast judo. Dit keer niet om deel te nemen (geen tegenstanders) maar om onze judovrienden aan te moedigen. Mooie en spannende partijen gezien. Na de lunch startte het internationale Shenshu toernooi en gelukkig kon ik daar wel judoën. Ik begon mijn eerste partij met een sterke pakking maar terughoudend om aan te voelen wat mijn Schotse tegenstandster Kirsteen Proctor in haar mars had. Na een mislukte actie van Proctor, ging ik sterk door op de grond en beëindigde de partij voortijdig dankzij een houdgreep. In de tweede partij kwam ik op wazari voorsprong dankzij een linkse sodo tsurikomi goshi en ging direct door op de grond met houdgreep en won daardoor de gouden medaille.
Venray CM-02
Na afloop van de wedstrijden, hebben we heerlijk gegeten en gekletst en vertrokken we rond 20:00 uur weer richting Center Parcs. Hier hebben we de rest van de avond gezellig gekletst met GB coach Jo Imrie, Chris Murphy en de rest van het team uit Schotland.

De zondag begon helaas anders dan verwacht want de stroom in ons huisje was uitgevallen. Geen stroom dus ook geen warm water en geen verwarming. De monteur kon het probleem niet snel verhelpen en daarom waren we genoodzaakt om, met behulp van de zaklamp op onze telefoons, de tassen in te pakken en zonder ontbijt te vertrekken naar Venray. Gelukkig stond daar de koffie klaar en even later arriveerden ook de andere Nederlandse en Engelse judoka’s voor de trainingsstage. De trainingen stonden onder leiding van Rudi Verhagen, Evan Wilmsen, Joost Peeters en Kerry Tansey uit Engeland. Tijdens de eerste training was er veel aandacht voor randori’s, zowel newaza als tachi waza en heb ik heerlijk getraind. In de middag kregen we een warming-up met veel krachtoefeningen en gevolgd door een techniekblok (pakking op de mouw en reverse ippon seoi nage) en natuurlijk nog meer randori’s. Na het trainen hielpen we met het opruimen van de mat en namen we afscheid van onze Nederlandse en Engelse vrienden. Het was een geweldig weekend!
Groepsfoto Venray

2017-11-25/26 Shenshu Venray

2017-11-25 Shenshu Venray

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Succesvol judoweekend in Venray

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.