The Hague Grand Prix

Zaterdag 18 november vertrokken mijn vader en ik al op tijd richting Den Haag voor de The Hague Grand Prix, een groot internationaal judotoernooi wat onderdeel uitmaakt van de IJF World Tour. We hadden ons opgegeven voor een judo clinic met Elisabeth Willeboordse (Olympisch brons). Na het aanmelden, konden we onze vrijkaarten in ontvangst nemen en werden we naar de kleedruimte gebracht. De clinic was leuk en we leerden onder andere een andere manier om een heupworp te maken.
Clinic Den Haag
Toen de clinic was afgelopen, zocht ik mijn vader op die gelukkig twee plaatsen op de tribune had bemachtigd. De tribunes waren bomvol en de sfeer was geweldig. We zagen de dames -63 en -70 kg en heren -73 en -81 kg. In de -63 deed clubgenoot Iris Iwema mee die met uitstekend judo haar eerste partij en kwartfinale won. In de halve finale verloor Iris waardoor ze in het finaleblok om brons mocht knokken tegen Stefanie Tremblay uit Canada. Deze was in de slotfase te sterk en moest Iris genoegen nemen met een 5e plaats.
The Hague Grans Prix
Verder zagen we Juul Franssen kampioen bij de -63 dames worden na 13 maanden geen wedstrijden te hebben gejudood. Wat een emotie! In dezelfde gewichtsklasse pakte Sanne Vermeer knap het brons. Ook Kim Polling won met overmacht de finale van Sanne van Dijke in de -70 kg. Sam van ‘t Westende en Frank de Wit werden vijfde. Het was erg gaaf om hierbij te zijn.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor The Hague Grand Prix

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.