Kampioen in Essen!

Zaterdag 30 september zijn Gert-Jan Vlijm en ik allebei kampioen geworden op het aangepast judotoernooi in Essen.

Gert-Jan begon zijn toernooi tegen Sebastian Ziemski en had direct een sterke pakking. Door een goede balansverstoring, ging Ziemski naar de grond en kon Gert-Jan hem in de houdgreep nemen en won zo zijn eerste partij. Gert-Jan won zijn tweede partij tegen Günter Plakowski op identieke wijze en mocht het in de derde en laatste partij opnemen tegen Wolfram Willschrei. Deze tegenstander maakte het Gert-Jan een stuk lastiger. In de slotfase wist Gert-Jan toch met een blokkeerworp Willschrei naar de mat de krijgen zodat hij hem in de houdgreep kon nemen en het goud veilig kon stellen.

Ik moest wat langer wachten en mocht het in de eerste partij opnemen tegen Stefanie Drescher. Ik begon direct met aanvallend judo en scoorde al snel wazari met een linkse tai o toshi. Na de worp kon ik direct door op de grond, nam Drescher in de houdgreep en sleepte zo mijn eerste winstpartij (ippon) binnen. De partij tegen Jasmin Siebelitz was een stuk spannender doordat we elkaar goed kennen. Ik begon ook nu sterk met aanvallend judo. Mijn worpen leverden net geen score op (kinsa’s). Siebelitz maakte ook enkele aanvallen maar die wist ik goed te pareren. Uiteindelijk moest de scheidsrechter beslissen en beloonde mijn aanvallende judo (en de kinsa’s) waarmee ook ik kampioen werd.

20170930_174733

Volgende week doen wij allebei mee aan het aangepast judotoernooi in Herenthout (België), dat is tevens mijn laatste wedstrijd voordat ik naar het IJF WK judo voor mensen met een verstandelijke beperking wat van 19 tot en met 22 oktober in Keulen zal plaatsvinden.

2017-09-30 SO NRW Essen

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Kampioen in Essen!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.