Gezond! bananenpannenkoek

Bananenpannenkoek met ei maar zonder melk en ook zonder tarwe en suiker. Dat klinkt misschien een beetje gek. En misschien denk je ook wel een pannenkoek van slechts 2 ingrediƫnten kan echt niet lekker zijn. Nou dat kan dus wel. Deze pannenkoekjes bestaan enkel uit banaan en ei. Om de pannenkoekjes luchtiger te krijgen, kun je nog een theelepel bakpoeder toevoegen. En zelf vind ik een snufje kaneel door het beslag erg lekker!

Deze gezonde pannenkoeken zijn super gezond en ideaal voor kinderen met een tarwe of melk allergie. Ik zou het mengsel wel even goed mixen, want alleen dan krijg je luchtige pannenkoekjes.

Ingrediƫnten voor 1 grote of 10 kleine pannenkoeken
1 rijpe banaan
2 eieren (M)
1 theelepel bakpoeder
snufje kaneel

Zo maak je het
Mix de banaan en de eieren fijn en luchtig in een keukenmachine. Je kan de banaan ook met een vork prakken en dan het ei erdoor roeren, maar ik denk dat ze door de mixer nog luchtiger worden. Voeg het bakpoeder en kaneel toe en mix het nog even door elkaar.

Verhit een beetje plantaardige olie in een pan en bak de bananenpannenkoek(jes) aan beide kanten bruin.

Om het helemaal af te maken, kun je de pannenkoek(jes) serveren met vers fruit. Eet smakelijk!

Bananenpannekoek

facebookmail


Gepost in Gezond
Reacties staat uit voor Gezond! bananenpannenkoek

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.