Voor het derde jaar op rij kampioen op het British Open!

Afgelopen weekend stond het eerste toernooi weer voor mij op het programma. De British Open Championships. We vertrokken op donderdag 24 augustus met de auto richting Aylesbury waar het toernooi plaatsvond. Vrijdag hadden we nog even een dagje dat we konden relaxen en zijn we een dag naar Oxford geweest. Dit was erg leuk, je ziet daar vooral de universiteiten en oude gebouwen. Op zaterdag was het dan zover, ik kon na wat langer wachten eindelijk beginnen aan mijn eerste toernooi van het seizoen.

20170825_111913

Ook dit jaar waren de gewichtsklassen -70 (mijn klasse) en -78 samengevoegd. In de samengevoegde poule zaten 2 dames waar ik tegen kon judoën: Olivia Turner en Kristeen Proctor. De eerste partij moest ik tegen Kristeen Proctor. Ik had een goede pakking waardoor ik voordeel had! Ik zette goed in en wist met een heupworp haar op de grond te krijgen (wazari) en ging door met een houdgreep waardoor ik de partij voortijdig met ippon kon beëindigden.

De tweede partij was tegen Olivia Turner waar ik al vaker tegen heb gejudood. Hierdoor wist ik al hoe ze ging judoën. Doordat mijn tegenstander met gestrekte armen en wat negatiever aan het judoën was het voor mij moeilijker om door haar pakking heen te komen. Ik wist de aanvallen die Turner maakte te passeren en probeerde zelf goed in het zetten om haar te werpen. Helaas lukte mij dat ook niet en kwam het op een gelijk spel. Helaas besloot de scheidsrechter in het nadeel van mij en vond toch dat Olivia Turner de wedstrijd had gewonnen! Hierdoor werd Olivia Tuner kampioen in de -78 en prolongeerde ik mijn titel in de -70.

20170826_140401

Dit was een goede opwarming op de andere toernooien waar ik de aankomende maanden aan ga deelnemen. De eerst volgende toernooi staat gepland op 30 september in Essen (Duitsland).

2017-08-26 British Open

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Voor het derde jaar op rij kampioen op het British Open!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.