Nieuwe rubriek: Gezond!

Als (top)sporter en zeker als judoka ben je altijd bewust met je gezondheid bezig. Gezond eten en drinken, genoeg slaap en een goede balans tussen trainen en rust zijn enkele voorbeelden. In de nieuwe rubriek “Gezond!” op mijn website, deel ik ervaringen maar ook recepten van anderen die ik heb uitgeprobeerd.

Recept: Appel-Kwark Pannenkoekjes (#VeelBeter #VeelBeterVoeding)

AppelKwarkPannenkoek
Dit recept van Josette van Toor (http://www.josettevantoor.nl) heb ik vandaag als lunch gemaakt. Het is gezond, glutenvrij en vooral errug lekker! Hieronder het recept van Josette:

APPEL-KWARK PANNENKOEKJES

Ingredi├źnten (voor 5 stuks – 1 persoon):
1 appel (rood)
1 eieren
75 gram magere Franse kwark (of Skyr)
25 gram boekweitmeel
┬Ż theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
Snufje zout
Boter of olie om in te bakken

Bereidingswijze:
Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de in plakken van ongeveer 7 mm dik zodat je vijf ringen krijgt. Bestrooi de plakken met kaneel en wrijf dit er even goed in. Doe vervolgens de kwark en ei in een kom en roer dit met een garde goed los. Doe vervolgens de boekweitmeel, bakpoeder en snufje zout. Roer nogmaals goed door tot een glad beslag. Verwarm wat bereidingsvet in een pan. Doe de appelplakken met je vingers door het beslag en zorg dat de appel goed bedekt is. Ja, dit kan een beetje een kliederboel worden. Bak vervolgens de appelringen op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn aan beide kanten (+/- 1.5-2.0 min per kant). Serveer eventueel met nog wat extra kaneel. Wil je dat het mooie ringen blijven? Poer dan even met een pollepel in het midden van de appel zodat het beslag zodat de holte in het midden open blijft. Enjoy!

Tip: wil je wat meer energie toevoegen? Doe er dan wat honing of appelstroop eroverheen ter garnering.

Wil je kijken hoe het wordt gemaakt? Klik dan op onderstaande link voor een filmpje.
https://www.facebook.com/veelbeter/videos/1550164208338413/

facebookmail


Gepost in Gezond
Reacties staat uit voor Nieuwe rubriek: Gezond!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.