Medisch onderzoek rechtervoet

Één van de gevolgen van mijn lichamelijke beperking is dat ik mijn rechtervoet niet zo ver kan buigen, met heel veel moeite haal ik een hoek van 90 graden. Hierdoor wikkelt mijn voet niet goed af tijdens het (hard)lopen en dat kan op latere leeftijd problemen gaan geven.

Op maandag 10 april had ik een afspraak met revalidatiearts dokter Dommisse in het Isala ziekenhuis in Zwolle om te onderzoeken wat nou de oorzaak is dat mijn rechtervoet niet zo ver kan buigen. Er waren twee mogelijkheden: (1) te korte spieren of (2) te korte pezen. Oorzaak (1) zou gunstig zijn want dan zou het mogelijk zijn om de spieren wat slapper te maken en door middel van oefeningen de spieren langer te maken waardoor ik beter zou kunnen lopen.
20170410_155116
Het onderzoek vond ik best spannend. De dokter prikte een naald in mijn knieholte en met stroomstootjes werden de juiste zenuwen (die de spieren aansturen) opgezocht. Toen deze gevonden waren, spoot de dokter een verdovingsmiddel in om deze zenuwen “plat te leggen”. Hierdoor zouden de spieren slapper moeten worden en daardoor zou mijn voet dus verder moeten kunnen bewegen.
20170410_155321
Helaas had het verdovingsmiddel geen positief effect; er was geen verschil met of zonder dit middel. Dat betekent dus dat de oorzaak ligt bij te korte pezen. Ook nu is een behandeling mogelijk. Operatief wordt dan de archillespees op drie plaatsen ingesneden waardoor deze langer kan worden. Dit duurt echter 12 weken en nog eens 12 weken revalidatie. Doordat ik heel veel sport en mijn rekoefeningen dagelijks doe, is een operatie de komende jaren gelukkig niet noodzakelijk. Ik kan wachten tot ik mijn opleidingen heb afgerond en mijn sportcarrière heb beëindigd.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Medisch onderzoek rechtervoet

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.