Kampioen in Assen!

Assen – Op zaterdag 18 maart jongstleden ben ik kampioen geworden op het Bartje aangepast judotoernooi in Assen door al mijn partijen overtuigend te winnen. Gert-Jan Vlijm won met aanvallend judo het zilver.

Ik begon mijn toernooi tegen Martje Grobben. Al snel kreeg ik een wazari met een veeg en beëindigde de partij voortijdig door met een houdgreep ippon te scoren. De partij tegen Susanne Kelder werd eveneens met ippon gewonnen dankzij een prima uitgevoerde heupworp. Aangezien er dubbele competitie werd gedraaid, mochten we het nogmaals tegen elkaar opnemen. Ook nu wist ik Martje te verslaan met een beenworp (wazari). In de laatste partij werd een prima heupworp helaas afgekeurd maar wist ik toch het goud veilig te stellen dankzij een binnenwaartse haak (wazari).
20170318_141030
Gert-Jan Vlijm mocht het in de eerste partij opnemen tegen Fabian Smit, die al vroeg in de partij wazari scoorde. Gert-Jan kon deze score niet meer goedmaken en verloor de partij maar kwam sterk terug want hij won zijn wedstrijd tegen Silke Norder met wazari. Ook Wouter van der Duim moest het onderspit delven want Gert-Jan wist met een houdgreep te verslaan (ippon). De laatste partij tegen Ricardo Veldman was spannend. Na de reguliere speeltijd stond er geen score op het bord en beloonde de scheidsrechter Gert-Jans aanvallende judo door hem als winnaar aan te wijzen.
Kayleigh ongeslagen goud
Volgende week kom ik in actie in Ellignies-Sainte-Anne (België) en een week later in Keulen op de Landesmeisterschaften.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Kampioen in Assen!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.