Kampioen op het Twinkeltoernooi 2017

Zaterdag 21 januari ben ik kampioen geworden op het Twinkeltoernooi in Gilze, door vier partijen met overmacht te winnen. Hierdoor sta ik inmiddels op acht toernooizeges op rij sinds 23 april 2016.

Ik (-63kg) was ingedeeld bij de twee zwaardere dames, dus eigenlijk een poule -78kg. De poule werd dubbel gejudood. Eerste partij tegen Kelder (-78) begin ik met een sterke pakking en probeer ik steeds kleine aanvallen te plaatsen. Ik win de partij met yuko dankzij een houdgreep waar Kelder uit wist te ontsnappen. Kelder krijgt bovendien twee shido’s (passiviteit en buiten de mat lopen)

Tweede partij tegen Grobben (-70) is mijn pakking opnieuw goed. Kleine tegenaanvallen kan ik hierdoor eenvoudig afgeslaan of overnemen met tani otoshi. Helaas is dit een verboden techniek (net als alle andere sutemi waza en maki komi technieken) en werd er geen score toegekend. Ook de houdgreep werd afgebroken (voordeel behaald uit verboden techniek). Even later scoor ik waza-ari met o uchi links en maak het keurig af met houdgreep.

dig

dig


In de derde partij tref Ik wederom Kelder. Ik veeg het rechterbeen van Kelder en scoor waza-ari. Even later combineer ik een veeg met o uchi gari en scoor daarmee een tweede waza-ari waardoor ook deze partij voortijdig wordt beëindigd.

De laatste partij tegen Grobben lijkt een kopie van de tweede partij. Ook nu scoor ik waza-ari met o uchi links en scoor vervolgens ippon met houdgreep waardoor ik het goud veilig stel. Komende weken ga ik mij verder voorbereiden op de belangrijke titeltoernooien.
20170121_155443

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Kampioen op het Twinkeltoernooi 2017

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.