Japanse wedstrijdtraining

Afgelopen week heb ik bij Shoganai Judo Dronten tijdens de +16 judoles een Japanse wedstrijdtraining gegeven. Dit soort trainingen heb ik tijdens mijn stage in Japan regelmatig op de universiteit gehad.
20170109_193041
We begonnen met de warming-up. Eerst rondjes hardlopen, afgewisseld met sprinten. Vervolgens maakten we drie lange rijen. De voorste judoka’s gingen knie heffen en moesten daarna naar de overkant sprinten. Hetzelfde deden we ook met hakken-billen en lunges.
20170109_194330
Na de warming-up, was het tijd voor randori ne-waza, 4 partijen van 3 minuten. Steeds met een andere partner. Vervolgens moesten de judoka’s 5minuten lang om en om inzetten (uchi komi) met een worp naar keuze. Na deze 5 minuten, moest er 4 maal gedurende 20 seconden op hoge snelheid worden ingezet. Eerst de ene judoka 4 maal 20 seconden en daarna pas de andere judoka.
20170109_202714
Nu iedereen al lekker moe was, werd het tijd voor randori tachi-waza, 6 partijen van 5 minuten, steeds met een andere partner, zelf deed ik ook nog een partijtje mee. Na deze intensieve training volgde nog een cooling down. Tijdens deze training was het belangrijk dat iedereen actief deelnam aan de training. Mensen die de kantjes ervan liepen of ongevraagd water gingen drinken, mochten 40x opdrukken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Japanse wedstrijdtraining

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.