TROTS op m’n zus!

Donderdag 10 november vertrok mijn zus Caitlin met de selectie van de Nederlandse Sambobond naar Sofia (Bulgarije) om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Sambo voor senioren. Op zich al heel knap dat ze hiervoor geselecteerd is. Ook Shoganai judoka’s Paula Borgonje en Sacha Buwalda waren geselecteerd. Drie judoka’s van één judoschool naar een WK, hoe bijzonder is dat. Na allerlei berichten in de kranten, heeft zelf Hart van Nederland aandacht besteed aan dit geweldige nieuws. Bijna 1 miljoen mensen zagen mijn zus woensdag 9 november op TV en Nederland kon kennis maken met de lievelingssport van Catlin: Sambo!

20161109_174314

Op vrijdag 11 november begonnen de Wereldkampioenschappen. Na de voorronden was er een openingsceremonie. Caitlin mocht hierin de Nederlandse vlag dragen!

Caitlin WC Sambo 11-11-2016

Paula, uitkomend in de klasse tot 52 kg, mocht op zaterdag 12 november als eerste aan de bak tegen Gulnur Yerbolova uit Kazachstan. Helaas kon ze niet door de pakking van haar tegenstander heen komen en verloor de wedstrijd op punten. Haar tegenstandster kwam uiteindelijk niet in de halve finale en daardoor was Paula uitgeschakeld.
Zondag 13 november was de dag van Sacha en Caitlin. Sacha kwam uit in de klasse tot 56 kg en won in de eerste ronde knap met 3-1 van Sayra Laguna (NCA). In de tweede ronde begon de regerend wereldkampioen bij de jeugd goed tegen Salome Abashidze (GEO), maar moest toch haar meerdere erkennen in de Georgische (1-2). Helaas kreeg ze ook geen herkansing.
Kort daarna was Caitlin aan de beurt. Caitlin vocht in het zwaarste gewicht bij de dames, 80 kg en zwaarder. Haar eerste tegenstandster was dan ook minstens 40 kg zwaarder. Ze verloor in de eerste ronde van Kunduzai Zhaichibekova (KGZ). De dame uit Kirgizië kwam niet in de halve finale en dus geen herkansing.

Caitlin WC Sambo 13-11-2016

Straks (maandagmiddag) gaan we Caitlin weer ophalen op vliegveld Eindhoven, ben nu al benieuwd naar haar verhalen. Helaas geen medaille maar gelukkig geen blessure en heel veel waardevolle ervaring opgedaan. Ben TROTS op je!

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor TROTS op m’n zus!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.