Voor de derde keer Nederlands kampioen!

Zaterdag 5 november ben ik in Baarlo voor de derde keer in mijn judo carrière Nederlands kampioen geworden. Dit keer in de gewichtsklasse tot 63 kg want normaal kom ik uit in de klasse tot 70 kg. In de -70 zijn zelden tegenstanders en dus wordt deze klasse vaak samengevoegd met de -78 en zelfs +78 kg. Dit jaar koos ik samen met mijn coach voor een andere aanpak. Via Topsport Flevoland kwam ik in contact met Josette van Toor, een sport diëtiste. Dankzij haar tips en begeleiding lukte het mij om op een verantwoorde manier af te vallen en op tijd op gewicht te zijn. Hierdoor kon ik tegen judoka’s strijden in mijn eigen gewichtsklasse en met een geweldig resultaat!

We vertrokken zaterdag al vroeg richting Baarlo om op tijd bij de weging (08:00 uur!) te zijn. Na de weging lekker gegeten, het strijdplan met mijn vader/coach doorgenomen en een warming-up gedaan. Tijdens mijn eerste wedstrijd tegen Ashley van Dijken was ik erg gespannen, achteraf toch de druk die zo’n titeltoernooi met zich meebrengt. Ashley had een andere pakking en ik kwam maar moeilijk in mijn spel. Ik kreeg een strafje voor passiviteit en Ashley voor uit de mat lopen. Met nog 5 seconden op de klok maakte Ashley een foutje en kon ik haar naar de grond werken en in de houdgreep nemen: IPPON!

Kayleigh heeft tegenstander in de houdgreep

In de tweede partij tegen Priscilla de Roock was de spanning veel minder en kon ik met mijn pakking de wedstrijd domineren. Met een o soto gari scoorde ik yuko en maakte het af op de grond met een houdgreep. Maximaal gescoord en met een fantastisch gevoel stond ik aan het einden van de ochtend op het podium. Daar kreeg ik de gouden medaille, diploma en drie kussen van topjudoka Juul Fransen.

P1210773

Zaterdagmiddag hebben we naar de kata wedstrijden gekeken en daarna reden we naar Sportinstituut Verhagen in Venray, want hier mochten we blijven logeren. Nadat we ons hadden opgeknapt en ons bed hadden klaargemaakt, zijn we met Rudi naar een Grieks restaurant gegaan om mijn titel te vieren en lekker te eten.

Zondag stonden we ook al vroeg op en vertrokken na het ontbijt naar Baarlo voor het internationale G-judotoernooi van Alcides. Helaas hadden ze voor mij geen geschikte poule, wel mocht ik mee doen in de -78 kg maar dat vond ik te riskant met het oog op blessures. Clubgenoot Gert-Jan Vlijm had een poule van drie. Hij won zijn eerste wedstrijd knap met waza-ari maar verloor daarna helaas drie keer op rij en moest genoegen nemen met brons.

20161105_104335_001

Omdat ik zelf niet de mat op hoefde, had ik tijd om met mijn judovrienden uit binnen- en buitenland te praten en hen aan te moedigen. Onze vrienden uit Brazilië waren er ook, het was erg leuk om hen weer terug te zien. Aan het einde van de dag zat het judo weekend erop en gingen we moe maar voldaan naar huis.

Komende week heb ik een rustweek, dus geen judo alleen stage lopen en wat kracht- en conditietraining. Daarna ga ik mij voorbereiden op mijn trainingsstage in Japan!

Klik HIER om onze eigen foto’s van afgelopen weekend te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Voor de derde keer Nederlands kampioen!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.