Kampioen in België!

Op zaterdag 8 oktober gingen we al vroeg op pad om voor het zesde achtereenvolgende jaar deel te nemen aan het internationale Sporta G-judotoernooi in Herenthout, België. Dit jaar maar liefst 160 deelnemers uit België, Nederland, Duitsland en Engeland. Helaas bij de dames niveau 1 en 2 wederom heel weinig inschrijvingen. Ik had maar één tegenstander en moest dus twee partijen winnen om kampioen te worden. Maar daar was ik niet voor in België. Ik had andere doelen gesteld. Als voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap op 5 november in Baarlo, wilde ik hier dingen uitproberen en had ik samen met mijn coach mijn doelen hierop afgestemd.
P1210521
Tegen het einde van de middag, startte dan eindelijk mijn toernooi. In de eerste partij moest ik even op gang komen en stond ik prima te judoën maar werd een aantal malen benadeeld door de Belgisch arbitrage. Een fout werd afgestraft en ik verloor dan ook mijn eerste partij met ippon. Ik herstelde goed in mijn tweede wedstrijd en wist met een dominante pakking de partij op slot te zetten en won uiteindelijk dankzij een straf van de tegenstander. De derde en laatste confrontatie moest de beslissing brengen en ook nu startte ik met een sterke pakking en aanvallend judo. Met een veeg werd waza-ari gescoord en de partij werd voortijdig beëindigd met een overname waardoor ik het goud veilig stelde.
P1210533
Ook mijn clubgenoot Gert-Jan Vlijm deed het prima. Vanwege het ontbreken van geschikte tegenstanders bij de jeugd in de ochtend, mocht Gert-Jan het in de middag proberen bij de senioren. Alle drie de jongens waren een stuk ouder en wat zwaarder dus extra uitdaging. Tijdens de eerste partij begon Gert-Jan goed maar bezeerde zijn nek en verloor de partij. Gert-Jan kwam sterk terug en met een goede pakking werd waza-ari gescoord met een combinatie. De wedstrijd werd gewonnen met een houdgreep (ippon). In de derde en laatste partij kwam Gert-Jan in een houdgreep waar hij niet meer uitkwam. Gezien de samenstelling van de poule een prima derde plaats.

Klik HIER om onze eigen foto’s van het internationale Sporta G-judotoernooi te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Kampioen in België!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.