Super weekend Londen / British Open

Op donderdag 25 augustus was het eindelijk zover: op naar Engeland voor een lang weekend plezier en judo. Dit keer niet alleen met papa, mama en Caitlin. Ook Ashley van Dijken ging met ons mee. De heenreis verliep alles behalve voorspoedig. In België veel files en een wegafsluiting als gevolg van zware ongevallen. Hier door liepen we 2,5 uur vertraging op waardoor we de Ferry van 14:00 uur moesten nemen naar Dover. Ook in Engeland was het erg druk op de weg maar uiteindelijk kwamen we aan in de Olympic Lodge bij Stoke Mandeville Stadium in Aylesbury. En daar wachten ons een leuke verrassing want onze boeking was ge-upgraded waardoor we met z’n 5-en de beschikking hadden over 3 mooie hotelkamers.

Vrijdag stonden we al vroeg op en na een full English breakfast gingen we op weg naar Londen. We parkeerde de auto bij Baker street en stapten daar op de hop-on/hop-off bus. Het weer was prachtig en op de bovenste verdieping van de bus hadden we een mooi uitzicht. De gids vertelde bij iedere bezienswaardigheid leuke verhalen. Bij de Tower stapten we uit en na een lekkere frappucino liepen we naar de Theems voor een rondvaart om Londoe vanaf het water te bezichtigen. Na de rondvaart hebben we nog lekker geshopt en liepen we terug naar de auto. Terug in Aylesbury zijn we heerlijk uit eten geweest bij ons favoriete restaurant “Frankie en Benny’s”.

P1210263

Op zaterdag was het “matchday”. Tijdens deze editie viel het aantal deelneemsters in de zwaardere gewichtsklassen tegen en werden dan ook verschillende klassen samengevoegd. Ik kwam uit in de klasse tot 70 kilo maar startte mijn toernooi tegen de sterke en zeer ervaren Olivia Turner uit de -78. Turner had een sterke pakking waardoor ik niet in mijn spel kon komen en aanvallend judo kon laten zien. Na een aantal straffen wegens passiviteit, kreeg ik een yuko tegen en kwam in de houdgreep, een flinke mentale tik. In de tweede partij tegen de Duitse Jasmin Siebelitz pakte ik de draad goed op en wist de partij met tactisch judo te winnen op een shido. In de derde wedstrijd tegen de Duitse Sandra Kock liet ik sterk en aanvallend judo zien. Door een aanval van Kock over te nemen, scoorde ik een wazari en won ook deze laatste partij. Turner werd uiteindelijk kampioen in de klasse -78 kilo en ik prolongeerde mijn titel in de klasse tot 70 kilo.

P1210322

Het British SN Open is het nationaal kampioenschap voor G-judoka’s in het Verenigd Koninkrijk. Het is een open toernooi met deelnemers uit heel Europa en één van de vier belangrijkste titeltoernooien op mijn wedstrijdagenda. Ook dit jaar werd het toernooi gehouden in Stoke Mandeville Stadium in Aylesbury, een bijzondere locatie waar de Paralympisch Spelen haar oorsprong vond en waar komende week de Olympische vlam voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro wordt ontstoken.

Op zondag was het helaas al weer tijd om naar huis te gaan. De terugreis verliep gelukkig een stuk voorspoediger. Het was een erg leuk weekend. Londen bezocht en veel gezien. Buitenlandse vrienden ontmoet en veel geleerd. Op naar het volgende toernooi.

Klik HIER om onze eigen foto’s van dit geweldige weekend te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Super weekend Londen / British Open

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.