Shoganai judokamp 2016

In het weekend van 9 en 10 juli organiseerde Shoganai het jaarlijkse judokamp. Dit jaar waren we voor het eerst te gast op het terrein van Landstede Veva in Harderwijk. We vertrokken op zaterdagochtend al vroeg van huis en kwamen kwart voor acht aan. Dit jaar waren er 5 teams, ik zat in team SAP (sinaasappel-apen). Nadat we een t-shirt hadden gekregen, schreven we onze naam erop en de naam (en logo) van het team.

Het eerste onderdeel was voetbal. Alle teams streden tegen elkaar, eerst de jongsten en daarna de oudsten van elk team. De wedstrijdjes waren soms behoorlijk spannend en de ochtend vloog zo voorbij. Na de lunch (soep en broodjes knakworst) gingen we naar de sporthal waar we op twee matten tegen elkaar gingen judo-en. Dat ging best goed, ik verloor een paar partijen en speelde ook gelijk. Na het judo, was het tijd voor een BBQ met aansluitend de bonte avond. Ons team mocht als eerst en wij hadden een leuke quiz met Kahoot gemaakt. Ook de andere teams hadden best leuke acts en na het laatste optreden vertrokken we naar huis om te slapen.

Op zondag begon de dag met een boksclinic, erg leuk. Vervolgens kregen we een hele gave judoclinic van Mark Huizinga! Na de warming-up en een filmpje over de judocarrière van Mark, leerden we wat nieuwe kanteltechnieken voor ne-waza. Ook leerden we een aantal nieuwe worpen vanuit een cross pakking. Super leerzaam. Na de lunch gingen we traditiegetrouw touwtrekken en was er ook nog een bootcamp challenge. Aan het einde van de middag werd het winnende team (helaas eindigde ons team als vijfde) en de judoka van het jaar bekendgemaakt. Ik eindigde als 25e en beste G-judoka waarmee ik een vrijkaartje voor Walibi heb gewonnen. Het was een erg leuk judokamp!

Klik HIER om onze eigen foto’s van het Shoganai judokamp te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Shoganai judokamp 2016

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.