Kampioen op de Special Olympics Nationale Spelen 2016

Vrijdag 1 juli gingen we al op tijd op weg naar Nijmegen voor de Special Olympics Nationale Spelen. Na de auto geparkeerd te hebben bij het Radboud Sportcentrum, werden we met de bus naar het Special Olympics dorp gebracht in Heumensoord. Daar checkten we in en konden toen onze slaapruimte inrichten en de spullen uitpakken. Na het dorp te hebben verkend, gingen we naar Healthy Athletes, dit is een gezondheidsprogramma met zes onderdelen. Zo kun je bijvoorbeeld je gehoor en ogen laten testen of je gebit na laten kijken. Ik heb alleen mijn ogen na laten kijken en die waren niet verder achteruit gegaan.

Na het avondeten, vertrokken we met de bus na het Goffertstadion voor de openingsceremonie. Jochem van Gelder nam de presentatie voor zijn rekening. Na de atletenparade, werd de eed afgelegd, de vlaggen gehesen en het Olympisch vuur binnengebracht en aangestoken. De ceremonie werd vervolgd door optredens van een bekende dansgroep en Frans Bauer. Ondanks de regen werd het een geweldig feest.
P1200579

Op zaterdag werden we na het ontbijt opgehaald door bussen en naar Sportcentrum Arcus in Wijchen gebracht. Na de warming-up begon de divisioning, dat is een soort training waarin wordt gekeken of de poules goed zijn ingedeeld en de judoka’s per poule ongeveer een gelijk niveau hebben. Mijn poule bleef hetzelfde maar in sommige gevallen werden judoka’s in een andere poule geplaatst. In de namiddag gingen we weer terug naar het Special Olympics dorp voor het avondeten en een feestavond.

Op zondag ging de wekker vroeg. Spullen inpakken, ontbijten en klaarmaken voor vertrek naar Sportcentrum Arcus voor de wedstrijden. In de ochtend was de jeugd aan de beurt en na de lunch begon mijn toernooi. Ik won mijn eerste partij eenvoudig met een houdgreep (ippon) en ook de tweede wedstrijd wist ik te winnen met een buitenwaartse haak (wazari). in de derde partij ging ik goed van start en scoorde wazari met een veeg. Vlak voor het einde maakte ik een foutje die direct met een houdgreep werd afgestraft. Ik herstelde echter goed en won de laatste wedstrijd overtuigend met ippon. Kampioen en dus een gouden Special Olympics medaille, die ontbrak nog in mijn verzameling (2010 brons, 2012 geblesseerd, 2014 zilver) Was een super weekend! Iedereen heel erg bedankt!
Heerikhuisen wint haar partij met houdgreep

Klik HIER om onze eigen foto’s van dit geweldige weekend te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Kampioen op de Special Olympics Nationale Spelen 2016

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.