Brons met een zilveren randje

Op zaterdag 23 januari vertrok ik met mijn ouders naar Gilze voor het Twinkeltoernooi. Een dubbel gevoel want Caitlin ging samen met nog 52 judoka’s van Shoganai Judo Dronten judoën in Slagharen, een toernooi wat is omgedoopt tot de Daniël Vijlbrief Memorial. Ik ben dan ook trots dat Caitlin met twee gewonnen partijen (2x ippon) het brons heeft veroverd.

In Gilze aangekomen bleek dat de dames senioren, in de klassen -63, -70 en -78, bij elkaar in één poule waren gestopt. Een ideale gelegenheid om wat nieuwe dingen uit te proberen waar we de afgelopen weken in de trainingen aan hebben gewerkt. Dus vandaag niet judoën op resultaat maar met een opdracht.

Ik zette in mijn eerste partij Alexandra Hendriks flink onder druk met mijn pakking en kon haar met een beenworp naar de grond werken en afmaken met een houdgreep (ippon). Mijn tweede tegenstander Priscilla had de opdracht om links te judoën. Daar had ik duidelijk meer moeite mee maar wist toch twee yuko’s op het scorebord te krijgen.
P1190529
Partij 3 was tegen Suzanne, hier heb ik nog nooit van gewonnen. Opdracht was om veel te bewegen en snel te combineren. En dat werkte. Suzanne kwam niet in haar spel en ik won de partij dan ook op beslissing, vanwege mijn aanvallende judo. In de laatste partij tegen de ervaren Martje maakte ik een foutje en kwam in de houdgreep. Na afloop hadden Martje, Suzanne en ik drie partijen gewonnen. Op punten won ik het brons maar met een zilveren randje.
P1190556
In de avond organiseerde Shoganai Judo Dronten een groot feest met een chinees buffet. Het was lekker druk en erg gezellig. Een prima afsluiting van een geslaagde judodag.

Klik HIER om onze eigen foto’s van het Twinkeltoernooi te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Brons met een zilveren randje

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.