Tornooi van de Donderslag 2016

Afgelopen weekend (9 en 10 januari) had ik weer een judotoernooi, het Tornooi van de Donderslag in Meeuwen-Gruitrode (België). Voorgaande jaren was dit toernooi alleen maar voor reguliere judoka’s, maar dit jaar was het voor de eerste keer dat ook de G-judoka’s mee mochten doen.

We ging al op zaterdag naar België want mijn zusje moest judoën. Ze deed het goed en uiteindelijk werd ze 3de op dit toernooi. Zaterdag avond was er ook nog een newaza toernooi waar je ook aan mee kon doen. Mijn trainer en nog een aantal judoka’s deden daar aan mee. Zondagochtend waren eerst de jongere judoka’s aan de beurt en dat ging zo goed met de prijzen die we binnen haalden dat we ook de beste judoclub op dat toernooi waren. Dat was natuurlijk weer een feestje, want vorig jaar wonnen we die prijs ook.
20160110_124808
Zondagmiddag mocht ik eindelijk judoën. Ik had twee tegenstanders, jammer genoeg waren dat wel dezelfde judoka’s die ik in Nederland ook vaak tegen kom. Mijn eerste wedstrijd was tegen Martje (-70kg) normaal gesproken win ik nooit tegen haar maar nu kreeg ik de kans om het nog een keer te proberen en dit keer won ik met een ippon. Mijn tweede wedstrijd was tegen Priscilla (-70kg) ik begon goed en ik stond goed te judoën maar omdat ik een klein foutje maakte en zij mazzel had won zij met een ippon. Maar omdat we na afloop alle drie een wedstrijd met ippon hadden gewonnen, kreeg ik nog een keer de kans om van Priscilla te winnen en nog een keer van Martje.

Derde partij was weer tegen Martje. Die verloor ik met een ippon en de vierde partij was tegen Priscilla. Ik stond heel goed te judoën ik had een dominante pakking en maakte een yuko. Verder in de wedstrijd maakte ik ook nog een schitterende ippon met tani-otoshi alleen die werd afgekeurd omdat je die in België niet mag doen. Dat was heel jammer want als ik die wel had gewonnen met een ippon stond ik gelijk met Martje en had ik nog kans voor de 1ste prijs.
20160110_170959
Uiteindelijk ben ik 2de geworden en daar ben ik ook tevreden mee. Om zo het nieuwe jaar in te gaan is dat niet slecht. Op naar het volgende toernooi: het Twinkeltoernooi in Gilze.

Klik HIER om onze eigen foto’s van het Tornooi van de Donderslag te bekijken.
Klik HIER om de foto’s van Rik Vander Sanden van het Tornooi van de Donderslag te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Tornooi van de Donderslag 2016

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.