Zilver op de Open Nederlands Kampioenschappen G-judo 2015

Afgelopen weekend was er weer een belangrijk judotoernooi: het Open Nederlands Kampioenschap G-judo in Venray. Ik stond daar in de gewichtsklasse tot 78 kilo, omdat er geen tegenstanders waren in de -63 kilo. Omdat ik lang en hard heb getraind voor dit kampioenschap, heb ik besloten om twee gewichten omhoog te gaan om toch te kunnen judoën.

Mijn eerste partij was tegen Suzanne Kelder, dit was een zware partij om te judoën. Ik begon goed in mijn partij met mijn pakking maar door een klein foutje kwam ik op de grond terecht en kwam ik in een houdgreep.

Mijn tweede partij was tegen Priscilla de Rock, haar kom ik vaker tegen. Ik begon weer met mijn pakking om haar onder controle te krijgen. Na een paar minuten stond ik met twee yuko’s voor. ik heb deze partij gewonnen en daardoor ben ik nu 2de van Nederland. Ik heb mijn best gedaan meer kon ik niet doen. Op naar het volgende toernooi.

Na de wedstrijden ben ik nog geïnterviewd door omroep Venray. De journalist had zich heel goed voorbereid met hulp van mijn website. Volgens mij is het een leuk item geworden. Volgende week woensdag komt het online op omroep Venray.

Toen de prijsuitreiking afgelopen was, gingen we snel door naar Haarlem want daar was ook een heel leuk toernooitje: De kiloknaller van Topjudo Kenamju. Daar doen teams aan mee, heren en dames. De mannen moesten samen 400 kilo wegen en de dames moesten 320 kilo wegen. Het was heel leuk want bij de dames was er een team met de kampioenen van 2007 en bij de mannen was het ook dat er oude judoka’s van vroeger mee deden. Het was er leuk om daar naar te kijken, de oude regels mochten weer het beentje pakken en zo.
Dit was een geslaagd weekend met heel veel judo.
P1190299

Klik HIER om de foto’s van het NK G-judo te bekijken.
Klik HIER om de foto’s van de Kiloknaller te bekijken.


facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Zilver op de Open Nederlands Kampioenschappen G-judo 2015

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.