GOUD op het British SN Open!

Op donderdag 27 augustus vertrok ik in de middag samen met mijn ouders en zusje naar Frankrijk. De reis duurde erg lang want we hadden veel vertraging in België. We hadden in Frankrijk een hotel geboekt zodat we lekker vroeg richting de boot konden om naar Dover in Engeland te gaan. Vrijdag ochtend gingen we met de boot naar Engeland. De bootreis duurde ongeveer twee uur, maar omdat de klok een uur achteruit gaat als je in Engeland bent lijkt het maar een uurtje. Het was een mooi uitzicht als je buiten op het dek stond, dan kon je mooi de zee zien. Toen we van de boot af kwamen en we op de snelweg kwamen, kwamen we weer in de file te staan dat was wel minder. Maar later kwamen we gelukkig aan bij het hotel!

Zaterdag was de dag van de wedstrijd, het British SN Open. Dit is een open nationaal kampioenschap G-judo in Engeland. Het was een spannende dag met veel nieuwe dingen en regels, het was de eerste keer dat ik aan dit toernooi mee deed en wist ook niet wat mij te wachten stond. In de ochtend waren de wat jongere en niveau 3 judoka’s en ‘s middags waren de senioren niveau 1 en 2 aan de beurt. De eerste wedstrijd was tegen Nikki McDermott uit het Britse nationale team. Het was een sterk tegenstander en ik moest er echt voor vechten maar uiteindelijk kreeg ik haar in de houdgreep en was het voorbij, ippon gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen een Noors meisje, Julie Wikdahl. Ik heb deze wedstrijd gewonnen met een yuko en dat was genoeg voor het goud. Ik ben Brits Open kampioen geworden. Jammer genoeg had ik maar twee tegenstanders. Zelf had ik liever gewild dat er nog een paar bij waren gekomen. Maar ik mag tevreden zijn want ik ga met weer een titel naar huis.

Zondag was weer een reis dagje naar huis. Ik ging met een goed gevoel naar huis, ik heb wat dingetjes uitgeprobeerd en dat heeft zijn werk gedaan. Het was een leuk weekend met veel plezier en natuurlijk weer een medaille en titel rijker!

Klik HIER om de foto’s te bekijken.
Klik HIER om het persbericht in De Drontenaar van 30 augustus 2015 te lezen
Klik HIER om het persbericht in de Flevopost van 31 augustus 2015 te lezen

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor GOUD op het British SN Open!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.