Kampioen in Zuid België!

Zaterdag 7 maart ben ik kampioen geworden op de 17ieme Open Europeen de judo in Ellignies-Sainte-Anne (Zuid België). Het doel van dit toernooi was wedstrijdritme behouden en technieken uitproberen in de aanloop naar het EK G-judo op 11 april. Van mijn coach had ik de opdracht gekregen om zoveel mogelijk punten te scoren vanuit tachi waza.

Ik was ingedeeld in een leuke poule met dames in hetzelfde gewicht, alle tegenstanders uit België en Frankrijk.In mijn eerste partij trof ikeen oude bekende, Julie Bourgeois uit Wallonië (Julie en ik hebben al eerder tegen elkaar gestreden tijdens de Special Olympics World Summer Games 2011 in Athene). Met een zeer dominante pakking wist ik direct Julie onder druk te zetten en al gauw kwam de eerste score: waza-ari met een veeg. Kort daarna scoorde ik ippon, wederom met een de-achi -barai.

In partij 2 trof ik de Française Jennifer Rapsaet. Deze dame stond erg passief te judoën, maar ik wist haar toch naar de grond te krijgen en de partij met houdgreep voortijdig te beëindigen. In de laatste wedstrijd mocht ik tegen de Française Présillia Milluy, een pittige tante. Ik begon de partij met mijn sterke pakking en wist al snel ippon te scoren met o soto gari.

Komende tijd ga ik proberen om de stijgende lijn vast te houden zodat ik kan pieken op het OESN in Beverwijk op 11 april en op het Open Duits kampioenschap op 9 mei.
Klik HIER om meer foto’s te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Kampioen in Zuid België!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.