Twinkeltoernooi 2015 -> Nieuwe doelen

Zaterdag 31 januari vertrokken we al vroeg richting Gilze voor de 16e editie van het Twinkeltoernooi. Dit jaar met maar liefst 200 deelnemers waarmee dit gezellige toernooi is uitgegroeid tot één van de grootste G-judotoernooien op de kalender. En daar mag ons gecombineerde Shoganai / Budoschool Amsterdam wedstrijdteam natuurlijk niet ontbreken!
In het ochtendblok mocht de jeugd de mat op. Caitlin coachte Gert-Jan Vlijm. Gert-Jan won zijn eerste twee partijen vrij gemakkelijk met ippon. Daarna verloor hij jammer genoeg twee partijen zodat hij derde werd. Zelf coachte ik de twee broertjes Faber. Jarno ging als een speer, won zijn drie partijen met ippon en werd kampioen. Broer Christiaan had het een stuk moeilijker. Hij won zijn eerste partij maar verloor daarna helaas drie keer op rij en werd ook derde. Damian Pullen won drie partijen, verloor onnodig zijn laatste partij maar had toch voldoende punten om kampioen te worden.

Mijn eigen toernooi begon ‘s middags. Op de deelnemerslijst zagen we veel nieuwe namen bij de dames dus ik was benieuwd naar mijn poule. Jammer genoeg geen nieuwe meiden in mijn gewicht. Ook nu werden de -63 en -70 kg samengevoegd. Daar baalde ik behoorlijk van. Na een goed gesprek met mijn coach, besefte ik dat dit de nieuwe uitdaging is waarop ik al een poosje wacht. De motivatie stroomde terug en vastberaden stapte ik de mat op voor mijn eerste partij tegen Priscilla, die het mij de laatste tijd behoorlijk moeilijk maakte. Met aanvallend judo scoorde ik eerst een yuko en later een waza-ari met een linkse o soto gari en maakte het karwei af op de grond met een houdgreep. Ippon en een bak zelfvertrouwen! Mijn tweede partij tegen Susanne begon ik ook sterk. Hoewel ik niet scoorde domineerde ik de eerste helft van de wedstrijd. Door een foutje kon Susanne mij overnemen en in de houdgreep was ik kansloos. De laatste partij tegen Martje begon ik met dezelfde aanvallende stijl. Goede pakking en veel werken met de armen. Dit kostte mij veel energie. Mijn conditie is nog niet top, dankzij een langdurige luchtwegeninfectie en na twee minuten raakte ik vermoeid. Martje zag haar kans en scoorde waza-ari en ippon met houdgreep.

Dit keer een derde plaats. Met een goed gevoel, een mooie bokaal en een leuke beer naar huis. Veel geleerd vandaag en een nieuw doel gesteld: de beste worden in de -70 kg (en natuurlijk de beste blijven in de -63 kg). Komende tijd hard trainen voor het Open European op 11 april. Never give up!

Klik HIER om meer foto’s te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Twinkeltoernooi 2015 -> Nieuwe doelen

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.