Zilver op de Special Olympics Nationale Spelen

Heerenveen – De G-judoka’s van Stichting Shoganai Judo Dronten hebben afgelopen weekend een fantastisch judoseizoen afgesloten tijdens de Special Olympics Nationale Spelen. Op het onderdeel judo wonnen Kayleigh Heerikhuisen en Gert-Jan Vlijm beide een zilveren medaille. Yoran Reijerse en Luuk Verhoeff gingen met brons naar huis.

De Special Olympics Nationale Spelen is een tweejaarlijkse sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking en ging op vrijdag 13 juni van start met een geweldige openingsceremonie in het Abe Lenstrastadion te Heerenveen. Met de parade van de ruim 2000 sporters en 800 coaches, ging het officiële gedeelte van start. De vlaggen werden vanaf dak naar beneden gebracht door abseilende militairen. Vervolgens werd de eed afgelegd en werd het Olympisch vuur op spectaculaire wijze ontstoken. Vele bekende artiesten, waaronder Syb van de Ploeg, Lange Frans en Danny de Munck betraden het podium op de middenstip en gaven een daverend concert. Daarna veranderde het stadion in het “grootste café van Nederland”. Op vijf grote schermen konden de aanwezigen de voetbalwedstrijd Spanje-Nederland bekijken.

Na de trainingen en poule indeling op zaterdag, mochten de judoka’s zondag strijden om het eremetaal. De jeugd mocht het spits afbijten. Voor Yoran Reijerse was dit zijn tweede toernooi en hij mocht maar liefst zes partijen judoën. De andere judoka’s hadden beduidend meer ervaring en waren zelfverzekerder. Yoran wist uiteindelijk één partij met waza-ari te winnen en won het brons. Ook Luuk Verhoeff had een zware poule. Hij deed enorm zijn best en had ook wel wat pech. De meeste van zijn partijen werden nipt verloren op beslissing.

Gert-Jan Vlijm startte zijn toernooi ook met een verliespartij. De tweede partij werd gewonnen met een yuko maar in de volgende partij was zijn tegenstander aanvallender en verloor hij op beslissing. In zijn laatste partij zette Gert-Jan zijn teleurstelling opzij en won met waza-ari. Dit resultaat zorgde ervoor dat hij op punten tweede werd en het zilver in ontvangst mocht nemen.

De poule van Kayleigh Heerikhuisen was flink uitgedund. Door blessures waren er nog maar twee tegenstanders over. Tijdens de eerste partij tegen De Roock was Kayleigh duidelijk aanvallender. Scores bleven uit en om onbegrijpelijke redenen wees de arbitrage De Roock als winnaar aan. In de tweede en laatste partij scoorde Kayleigh yuko en maakte het af met ippon, goed voor zilver.

Klik HIER om de foto’s te bekijken (foto’s staan niet op volgorde).
Klik HIER om de foto’s van Peter Verhoeff te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Zilver op de Special Olympics Nationale Spelen

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.