Topjudo Kenamju

Trainer Daniël Stokhof had voor mij op maandag 26 mei een leuk uitje geregeld: naar de training van Topjudo Kenamju in de dojo van de Kennemer Sporthal te Haarlem. Wat er precies ging gebeuren, wist ik niet. Wel wist ik dat ik mijn judopak moest aantrekken. Stijf van de zenuwen liep ik de dojo in. De andere judoka’s zaten al klaar en Claudia Zwiers wenkte dat ik erbij moest gaan zitten.
Na het groeten, gaf John van der Meer (development coach) een uitgebreide warming-up. Hierna nam Benito Maij (Pre-Olympic coach) de training over en gingen we eerst aan de slag met kumi-kata (pakkingsgevechten). Daarna uchi-komi waarbij we in drietallen werkten; de één zet worpen in bij de nummer twee en de derde persoon houdt de nummer twee tegen. Het tempo lag erg hoog en alles werd getimed. We werden continu aangespoord om alles te geven en maximaal in te zetten. Natuurlijk werden er ook veel randori’s gedraaid.
Gedurende de gehele training werd ik begeleid en gecoacht door Claudia Zwiers. Zij zorgde er ook voor dat ik steeds tegen andere meiden kwam te staan. Ze hielden best rekening met mijn beperking maar pakte me ook hard aan. Erg leuk om met topmeiden als Melanie Jager, Do Velema, Michelle Mensonides, Lesley Koorn en alle anderen te trainen.

Na de training hebben we een leuke groepsfoto gemaakt en mocht meester Daniël de mat op voor de seniorentraining. Ik maakte kennis met veel bekende judoka’s, zoals Guillaume Elmont, Henk Grol en bondscoach Maarten Arens. De seniorentraining was erg leuk en leerzaam om te zien.

Na afloop heb ik de trainers bedankt dat ik mee mocht doen. Zij vonden het ook leuk dat ik er was en zeiden dat ik altijd welkom ben als ik mee wil trainen. Maarten Arens regelde dat ik met Guillaume en Henk op de foto kon en van Henk kreeg ik nog een kaart met zijn foto en handtekening. Wat een geweldige dag!
Klik HIER om de foto’s de training bij Topjudo Kenamju te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Topjudo Kenamju

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.