2014-04-21 Flevopost: Kayleigh Heerikhuisen pakt Europese titel G-judo

Dronten – Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten is zaterdag Europees kampioen G-judo geworden bij de senioren in de gewichtsklasse tot 63 kg. Kayleigh won drie partijen met ippon en stelde daarmee de Europese titel veilig.

Na een maandenlange en intensieve voorbereiding, startte Kayleigh haar toernooi uitstekend. Na een waza-ari gescoord te hebben met een linkse tai o-toshi, ging Kayleigh direct door op de grond maakte het af met een houdgreep (ippon). Ze won haar tweede partij ook overtuigend met houdgreep en ippon. In de derde partij bleef het lang spannend maar kreeg Kayleigh laat in de partij een dubieuze yuko tegen waardoor ze deze partij verloor. Vol vertrouwen werd ook de laatste partij met ippon gewonnen. Daarmee had Kayleigh in haar poule de meeste winstpartijen en wedstrijdpunten gescoord en stelde daarmee het goud veilig. “Kayleigh heeft vandaag wederom bewezen wat je, ondanks een lichamelijke EN verstandelijke beperking, met passie en hard werken kunt bereiken.”, aldus vader en coach Bart Heerikhuisen. Kayleigh werd eerder dit seizoen al Nederlands kampioen en is nu ook Europees kampioen in haar klasse.


Om de rest van het artikel te lezen, klik op onderstaande link:
Artikel Flevopost 21 april 2014.

facebookmail


Gepost in In de media
Reacties staat uit voor 2014-04-21 Flevopost: Kayleigh Heerikhuisen pakt Europese titel G-judo

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.