Sportverkiezingen Dronten 2013 en huldiging Nationaal Kampioenen

Op vrijdagavond 24 januari 2014 vond in een bomvolle theaterzaal van De Meerpaal in Dronten editie 2013 van de Sportverkiezing plaats. Zoals gebruikelijk, ging de avond van start met de huldiging van de Nationaal Kampioenen. In 2013 zijn er een record aantal mensen Nederlands Kampioen geworden, ik zat samen met 14 andere mensen op de tribune op het podium, onder hen maar liefst VIER judoka’s. Op alfabetische volgorde werden we door presentatrice Elien Tuijn-de Heij naar voren geroepen. Het duurde niet lang of ik mocht naar voren komen. Na een kort interview met de wethouder van sport, Hans Engelvaart, ontving ik uit zijn handen een hele mooie bokaal en een bloemetje.
Klik HIER om de huldiging te bekijken (met dank aan Ulbe Buwalda).

Na het bekendmaken van de sportvrijwilliger van het jaar, was er een leuk optreden van Duo Kruis en Knol, beide spelen ze heel goed slagwerk. Vervolgens werd de sportcoach van het jaar gekozen en werd er een zaalspel “petje op, petje af” gespeeld. Er werden sportvragen aan de zaal gesteld waarbij je een antwoord moest kiezen door je pet op of af te zetten. De mensen die het fout hadden moesten gaan zitten en uiteindelijk bleef er nog één iemand over die een waardebon won.
Toen was het tijd voor het kiezen van de sporttalenten jongen en meisje. Shoganai judoka Sacha Buwalda was genomineerd en werd gekozen tot sporttalent meisje van 2013. Na een dansact, werden de sportman en sportvrouw van het jaar gekozen. Bij de vrouwen waren maar liefst twee clubgenoten genomineerd en Eléa de Gans werd gekozen tot sportvrouw van het jaar. Na een tweede optreden van Duo Kruis en Knol, volgen de verkiezing van de jeugd- en sportploeg van het jaar. De avond werd afgesloten met een after party in de foyer. Wat een geweldige avond en succes voor Shoganai. Trainer/coach Harry Martens was dan ook er trots op “zijn meiden”.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Sportverkiezingen Dronten 2013 en huldiging Nationaal Kampioenen

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.