NEDERLANDS KAMPIOEN!!!

Op zaterdag 16 november ben ik Nederlands kampioen G-judo geworden in de klasse tot 63 kg.

Na een maandenlange voorbereiding en vele trainingsuren was het eindelijk zover. Ik begon mijn toernooi dan ook gespannen maar won deeerste partij met een wazari. In de tweede partij viel ik constant aan maar kwam niet tot scoren. De scheidsrechters beslisten helaas in mijn nadeel en gaven de partij aan mijn tegenstandster. Ik kwam echter sterk terug in de derde wedstrijd en wist deze goed te domineren. Dit resulteerde in drie straffen voor mijn tegenstandster en winst. De tegenstander in de laatste partij gaf op waardoor ik Nederlands kampioen werd.

Eerder die dag, werd het internationale Shenshu G-judotoernooi georganiseerd. Na maandenlang herstel, mocht Davy Harmsen eindelijk weer de wedstrijdmat op en begon sterk met winst op ippon. Ook de tweede partij werd relatief eenvoudig gewonnen met heupworp en houdgreep. Sterk en aanvallend judo waren ook goed voor overwinningen in de laatste twee partijen waar, respectievelijk met een buitenwaartse haak en houdgreep het goud werd veilig gesteld.

Luuk Verhoeff startte zijn toernooi moeizaam en verloor zijn eerste wedstrijd met wazari. De tweede partij was spannend en kwamen beide judoka’s niet tot scoren. Het aanvallende judo van Luuk werd echter beloond. Ook partij drie werd gewonnen met een houdgreep (ippon). Het toernooi werd in stijl afgesloten met een mooie buitenwaartse haak, goed voor ippon. Helaas net te weinig punten voor het zilver dus een derde prijs voor Luuk.

Gert-Jan Vlijm had een zware poule vandaag en moest direct flink aan de bak tegen een boomlange tegenstander. Scores bleven uit en helaas besliste de scheidsrechter in het nadeel van Gert-Jan. De tweede partij verloor hij van een sterke Engelse judoka maar kwam sterk terug in de derde wedstrijd. Deze wist hij in de laatste seconden te winnen met een beenworp (ippon). Helaas was ook zijn laatste tegenstander te sterk en was een derde plaats vandaag het hoogst haalbare.

Klik HIER om de foto’s van het Shenshu G-judotoernooi en het NK G-judo te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor NEDERLANDS KAMPIOEN!!!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.