Kampioen in België!

Drie keer is scheepsrecht! Afgelopen zaterdag (5 oktober) heb ik voor de derde maal deelgenomen aan het internationale G-judotoernooi in Herenthout, België. En deze keer is het me gelukt; door mijn drie partijen met ippon te winnen mocht ik het goud in ontvangst nemen.
Het toernooi in Herenthout is verreweg het grootste toernooi in ons buurland met deelnemers uit België, Duitsland, Frankrijk en natuurlijk veel Nederlanders. Zoals voorgaande jaren, vertrokken we vrijdagmiddag al richting België. Rond half zes kwamen we daar aan, ruim op tijd voor de training bij de plaatselijke judoschool Mori-no-otoko. Zelf had ik een rustdag ingepland in verband met een pijnlijke rib maar Shoganai judoka Luuk en de judoka’s van Budoschool Amsterdam hadden een leerzame training, met een Vlaams tintje.
Na de training, konden we samen met alle andere gasten (waaronder de judoka’s van Budoschool Hoogeveen) aanschuiven bijhet avondeten, dit keer friet met stoofvlees. Na het eten vertrokken we in colonne richting het Sporta centrum in Tongerlo waar we, na een gezellige avond heerlijk konden slapen.
De volgende dag stonden we bijtijds op en na het ontbijt, vertrokken we richting de sporthal in Herenthout. Samen met de judoka’s van Budoschool Amsterdam deden Luuk en ik onze warming-up. Na de opening was er nog een warming-up met muziek voor alle judoka’s en mochten de eersten de mat op.
Anders dan andere jaren, was ik vlot aan de beurt en had ik een leuke, uitdagende poule met Priscilla de Roock en twee Franse dames. In mijn eerste wedstrijd tegen Priscilla moest ik direct flink aan de slag. In de eerste helfst van de partij, kwam ik lastig in mijn spel en scoorde Priscilla een yuko. Na anderhalve minuut scoorde ik de gelijkmaker en ging direct verder op de grond met een houdgreep IPPON1!

Mijn tweede partij tegen de Franse Douillet ging erg snel. Ik wist direct een goede pakking te maken en wierp haar met een makikomi vol op haar rug, IPPON2. Ik keek op de klok en slechts drie seconden waren verstreken. Ook in mijn laatste wedstrijd mocht ik tegen Francaise. Ik herhaalde de taktiek van de tweede partij en kwam wederom snel op voorsprong met waza-ari. Op de grond nam ik haar in een houdgreep en scoorde zo mijn derde ippon, goed voor GOUD!

In de middag, mocht Shoganai judoka Luuk Verhoeff de mat op. Ook Luuk won al zijn partijen en werd eveneens Kampioen!
Mijn judovrienden van Budoschool Amsterdam deden het ook prima. Jurgen Moolenaar, Robin Herman en Sam Goudberg werden allemaal tweede. Damian Pullen, Eelco van Apeldoorn en Taeke Boomsma (van Spelend Sporten) wonnen het brons.
Kortom een bijzonder geslaagd weekend met veel gezelligheid, mooi judo en veel successen. Komende weken ga ik mijzelf bij Shoganai in dronten en bij Budoschool Amsterdam voorbereiden op het NK G-judo wat op 16 november in Venray plaatsvindt.
Klik HIER om de foto’s van het judotoernooi in Herenthout te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Kampioen in België!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.