Open Flevolands G-judokampioen!

Zaterdag 27 april organiseerde onze judoschool stichting Shoganai Judo Dronten voor de tweede keer het Open Flevolands G-judokampioenschap in sporthallen ‘t Dok in Dronten. Ook dit jaar werd dit toernooi samen met het Dutch Masters Open (een internationaal judotoernooi voor veteranen) gehouden.

Na de opening van het toernooi door de wethouder van sport, was er een hele leuke warming-up op muziek door Shauni Timmer. Hierna hielp ik als vrijwilliger bij de jurytafel. Mijn taak was om ervoor te zorgen dat de juiste judoka’s op tijd klaar stonden met een witte of rode band. Na afloop van de wedstrijden, heb ik geholpen met de prijsuitreiking. De medailles werden uitgereikt door Paula Borgonje, ook een judoka van Shoganai die pas Nederlands kampioen is geworden.

Na de lunchpauze, heb ik samen met Shannon een warming-up gedaan en mocht ik eindelijk zelf de mat op. Mijn eerste partij was tegen Famke Regtop. Famke was goed in vorm vandaag dus had ik het zwaar. Na veel aanvallen, kon ik de partij voortijdig beëindigen door ippon te scoren met een beenworp.

In de tweede partij tegen Heleen Eykhof scoorde ik na 10 seconden een ippon met een rechtse o soto gari. De derde en laatste wedstrijd was een herhaling van de finale in Beverwijk. Ook nu was Ashley van Dijken goed in vorm en was het een hele spannende partij. Halverwege de wedstrijd kreeg ik een shido dus moest ik scoren om te winnen. Aan het einde van de partij (nog 20 seconden te gaan) kon ik een beenworp inzetten waarbij Ashley op haar zij viel, goed voor een yuko. Ik bleef controle houden en won de partij en mag ik me een jaar lang “Open Flevolands Kampioen” noemen. Ik kreeg de gouden medaille uit handen van 3-voudig wereldkampioen Hendrik Koppe, die mij in de laatste partij flink heeft aangemoedigd!

Klik HIER om de foto’s van Bob Lefevere van het OFGK2013 te bekijken.
Klik HIER om de foto’s van Henriëtte Heeres van het OFGK2013 / DMO2013 te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Open Flevolands G-judokampioen!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.