Shoganai organiseert uniek sportevenement

Dronten – Op zaterdag 27 april 2013 organiseert Stichting Shoganai Judo Dronten een unieke sportevenement. Zowel veteranen als ook mensen met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gaan op deze dag de strijd aan in sporthal ’t Dok, die voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot een echte “judotempel”.
Het Open Flevolands G-judokampioenschap is een initiatief van Stichting Shoganai, een ambitieuze judoschool uit de gemeente Dronten. Na het succes in 2012, besloot Shoganai ook dit jaar dit unieke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking te willen organiseren. Uniek omdat het samen met het Dutch Masters Open, een internationaal judotoernooi voor veteranen, wordt gehouden. Twee vormen van topjudo op hetzelfde moment, in één sporthal.
“Voor het G-judotoernooi verwachten we zo’n 150 judoka’s uit binnen- en buitenland. Bij de Masters komen de deelnemers uit heel Europa en dit jaar zelfs uit Sierra Leone”, aldus de organisatie. “Zonder steun van de gemeente Dronten en het NSGK was dit evenement niet mogelijk geweest.”
Het Open Flevolands G-judokampioenschap en Dutch Masters Open vindt plaats op zaterdag 27 april 2013 in sporthal ’t Dok aan de Educalaan in Dronten. De toegang voor toeschouwers is gratis.

(Foto: Bob Lefevere voor www.judoforholland.nl)

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Shoganai organiseert uniek sportevenement

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.