Tweede van Nederland!

Zaterdag 10 november was het dan eindelijk zover, het toernooi waar ik zo lang voor heb getraind: het officiële NK G-judo 2012 in Baarlo. Ik was behoorlijk zenuwachtig maar gelukkig kon mijn coach Daniël stokhof mij gerust stellen.
De eerste partij was erg spannend en we scoorden geen van beiden. Geen golden score dus hantei (de vlaggetjes). Voor mijn gevoel had ik meer aangevallen maar kreeg toch de vlaggetjes tegen. Partij 2 ging een stuk beter. Ik kon mijn tegenstander met een makikomi werpen met als resultaat IPPON! In de derde wedstrijd lukte het mij weer niet om te scoren en kreeg ook niets tegen dus weer de vlaggetjes. Ook nu besliste de scheidsrechters tegen mij, balen dus. In mijn vierde en laatste partij zette ik alles op alles. Ik bleef aanvallen maar kon helaas geen score noteren. Nu kreeg ik gelukkig wel drie vlaggetjes mee. Na wat puzzelwerk bleek ik tweede van Nederland te zijn geworden! WAUW! Mijn prijs kreeg ik uit handen van Deborah Gravenstein, een supergoede topjudoka die nu gestopt is. Naast een medaille kregen we ook nog een oorkonde, helemaal geweldig!

Na het NK gingen we naar kasteel de Berckt. Na het inchecken, zochten we de bar op waar we wat hebben gedronken. Rond zeven uur gingen we met een hele grote groep Nederlandse en buitenlandse judoka’s en begeleiders eten. Na het diner was er een feestavond met muziek.

Op zondag moesten we al vroeg weer op. Na het ontbijt pakten we de spullen en gingen we weer terug naar de sporthal voor het internationale G-judotoernooi van JV Alcides met een nieuwe coach: de geblesseerde Youri Strijbosch. Shannon en ik waren weer eens samen in een poule ingedeeld en mochten pas in de middag de mat op. Mijn eerste partij was tegen iemand uit Schotland. Aan het einde van de partij stonden er geen scores dus hantei. Jammer genoeg besloten de arbiters dat de Schotse gewonnen had. De volgende wedstrijd was tegen een Duitse. Mijn aanvallende judo werd nu wel beloond. In mijn derde partij tegen een kleine, felle Engelse was ik lekker op dreef. Met een buitenwaartse haak kreeg ik haar op de grond en maakte het af met een houdgreep. In de vierde partij moest ik tegen Shannon. Ook nu viel ik meer aan maar besliste de scheidsen weer in mijn nadeel. Balen. In de laatste wedstrijd lette ik niet op en werd ik met een heupworp op mijn rug gegooid. Uiteindelijk had ik genoeg punten voor de derde prijs die ik uit handen kreeg van topjudoka Sanne Verhagen. En zo kwam er een einde aan een super leuk weekend met als hoogtepunt mijn zilveren plak op het NK!

Klik HIER om onze foto’s van dit geweldige weekend te bekijken.
Klik HIER om de foto’s van Bob Lefevere van het NK G-judo 2012 te bekijken.
Klik HIER om de foto’s van Bob Lefevere van het internationale Alcides G-judotoernooi te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Tweede van Nederland!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.