Presentatie “Sporten met een beperking” op SBO de Driemaster (persbericht)

Dronten 30 oktober – Oud leerlinge en Shoganai G-judoka Kayleigh Heerikhuisen bezocht afgelopen dinsdag SBO de Driemaster om in de twee oudste klassen een presentatie te geven over sporten met een beperking. Met dit initiatief hoopt Kayleigh kinderen met een beperking te inspireren om te gaan sporten en het beste uit zichzelf te halen.

Het was Kayleigh’s eigen idee, kinderen met een beperking over haar leven en prestaties vertellen. Het initiatief ontstond enkele maanden geleden tijdens een autorit met haar ouders. “Ik wil graag dat kinderen zoals ik weten dat ze meer kunnen dan ze denken en dat ze ook heel bijzonder zijn.” Volgens Kayleigh is sporten juist voor deze doelgroep heel belangrijk. “Het is gezond, goed voor je zelfvertrouwen en je leert veel andere mensen kennen. Het is gewoon heel erg leuk en beter voor je dan de hele dag achter de computer zitten.” De presentatie was een groot succes. “De leerlingen stelde mij veel leuke vragen en waren erg geïnteresseerd.”

Kayleigh kreeg rond haar geboorte een hersenbloeding en heeft sinds die tijd een halfzijdige verlamming. Kort na haar geboorte kregen haar ouders te horen dat ze waarschijnlijk nooit zou kunnen praten of lopen. Door intensieve therapie, sport en doorzettingsvermogen heeft Kayleigh al veel drempels in haar leven overwonnen en de nodige sportieve prestaties geleverd. Hoogtepunt is het winnen van Olympisch brons tijdens de Special Olympics World Summer Games die vorig jaar in Athene werden gehouden.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Presentatie “Sporten met een beperking” op SBO de Driemaster (persbericht)

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.