Tweede plaats in België

6 oktober was het dan eindelijk zover: op naar mijn eerste G-judotoernooi van het nieuwe seizoen. Vanwege de afstand, vertrokken we al op vrijdag 5 oktober richting Herenthout. Dit keer waren ook de trainers en judoka’s uit Amsterdam en uit Zwitserland op vrijdag in België. De training bij de organiserende judoschool Mori-No-Otoko was dan ook gezellig druk. Na een pittige warming-up, leerden we verschillende staande technieken en een kanteltechniek. De training werd afgesloten met een korte demonstratie door Cees Roest, waarover later meer. Na het omkleden gingen alle gasten naar een zaal waar al een lange tafel stond gedekt. De spaghetti Bolognese was weer heerlijk en na het eten vertrokken we richting onze slaapplaatsen bij Sporta in Westerlo. Nog even met de Amsterdamse ploeg wat gedronken en tot naar bed.

Zaterdag 6 oktober was ik al vroeg wakker. Na het wassen en aankleden, ruimden we de spullen op en zijn we met z’n allen gaan ontbijten. Op naar de sporthal voor het judotoernooi. Het toernooi werd geopend door de burgemeester van Herenthout en na de warming-up gingen de deelnemers per land een ronde maken langs het publiek. De pouleindeling viel erg tegen. Er waren helaas geen geschikte deelnemers en moest dus 3x tegen mijn clubgenootje Shannon judo-en. We mochten niet tegen oudere deelnemers judo-en dus dat was balen voor ons allebei. Het judo ging niet goed, ik was meer met mijzelf in gevecht en daardoor lukten mijn worpen niet. Shannon won 3x op rij en ik werd daarmee tweede. Gelukkig hadden onze clubgenootjes Luuk en Davy meer geluk in hun poule. Voor Luuk was het de eerste keer op een G-judotoernooi. Hij deed erg zijn best en werd derde. Davy won 2x en verloor zijn laatste partij dus ook een tweede plaats.

Na de lunch mochten de oudere judoka’s de mat op. We zagen hele mooie partijen, hadden veel plezier en dat maakte de dag weer helemaal goed. Na het toernooi, gingen we met de ploeg richting Nederland, met een tussenstop bij de Mc Donalds om even wat te eten. Om negen uur ‘s avonds waren we weer thuis. Toch een geslaagd weekend!

Klik HIER om onze foto’s van het toernooi in Herenthout te bekijken.
Klik HIER om de foto’s van Bob Lefevere van het toernooi in Herenthout te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Tweede plaats in België

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.