Start van het nieuwe seizoen 2012-2013

Voor mij startte afgelopen zaterdag het nieuwe judoseizoen pas echt met de eerste centrale training van de NL selectie bij de JBN in Nieuwegein. Het was een pittige training waarbij er veel aandacht was voor pakking en actie met de armen. Ook werden de nieuwe regels kort uitgelegd en werd er veel tijd besteed aan randori’s op de grond en staand.

Klik HIER om de foto’s van Bob Lefevere van de centrale training te bekijken.


Komend weekend is het dan eindelijk zover: mijn eerste wedstrijd sinds 12 mei. En wat voor één. We vertrekken vrijdagmiddag naar Herenthout in België waar we eerst gaan trainen met de lokale judoschool. De volgende dag is het internationale G-judotoernooi waaraan ook heel veel Nederlandse judoka’s meedoen. Ik ga natuurlijk weer voor goud!


Voorbereiden op seizoen 2012-2013


Op 12 mei brak ik mijn sleutelbeen tijdens een judowedstrijd in Utrecht. Op 18 juni zijn er röntgenfoto’s gemaakt en daaruit bleek dat de breuk nog niet helemaal genezen was. Vier weken later kreeg ik dan eindelijk het groene licht van de arts om weer te gaan trainen.
Tijdens de zomervakantie gaan de trainingen bij Budoschool Amsterdam gelukkig door. Tijdens deze Zomerschool krijgen we wekelijks les van gastdocenten. Samen met mijn coach Daniël Stokhof heb ik doelstellingen vastgelegd voor komend seizoen zodat we gericht kunnen gaan trainen. Komende maanden ga ik mij volledig richten op het NK G-judo wat op 10 november in Baarlo zal worden gehouden.

Afgelopen dinsdag was Jan Rust (2e WK Masters) onze gastdocent. Het was een erg leerzame training waarbij we (onder andere) O Uchi Gari en diverse kanteltechnieken hebben behandeld.
Klik HIER om de foto’s van deze training te bekijken.


In de agenda vind je de wedstrijden en speciale trainingen die we voor komend seizoen hebben gepland. Heb je zin om een keer te komen kijken? Neem dan even contact met mij op.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Start van het nieuwe seizoen 2012-2013

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.