Special Olympics Nationale Spelen 2012

Blessure = balen!


Zaterdag 12 mei heb ik meegedaan aan de G-Spelen in Utrecht. Ik was ingedeeld in een poule met jongens die veel sterker waren. In de tweede partij werd ik met een mooie heupworp gegooid en landde ik verkeerd: op de punt van mijn schouder. Op zich viel de pijn mee. Ik besloot, in overleg met mijn coach, te koelen en niet verder te judo-en. De maandag erna zijn we toch maar even naar de huisarts geweest en zijn er röntgenfoto’s gemaakt. Hierop was te zien dat mijn sleutelbeen is gebroken. Balen! Op maandag 18 juni moet ik terugkomen bij de arts en nieuwe foto’s laten maken. Hopelijk is de breuk dan genezen en mag ik weer voorzichtig gaan trainen.
Ik wil langs deze weg iedereen bedanken voor hun lieve berichtje, kaartje en medeleven. I’ll be back 😉


Special Olympics Nationale Spelen 2012


Vrijdag 1 juni was het dan eindelijk zover: de start van de Special Olympics Nationale Spelen 2012 in Den Bosch. We verzamelden om 12:30 uur bij de familie Homburg en reden vervolgens naar het Olympisch dorp in de Brabanthallen om daar onze intrek te nemen. Twee hallen waren omgebouwd tot slaapzalen. Iedere vereninging had één of meerdere “slaapkamers”; wij hadden nummer 26. Op naar het Healthy Athletes programma. Davy, Shannon en Gert-Jan lieten hun gebit controleren en deden een uitgebreid fitheidsonderzoek. Om vijf uur was het tijd om te eten: chinees! Erg gezellig om met alle andere sporters te eten en te praten. Half zeven liepen we naar buiten om op te stellen voor het défilé van de sporters, onderdeel van de openingsceremonie. Deze begon om 19:30 uur en na even wachten mochten wij de zaal in. De ceremonie zelf was erg leuk. Veel optredens en demonstraties, speeches, het hijsen van de vlag en uiteindelijk werd de Flame of Hope binnengebracht door de politieagenten van Torch Run. Het Olympisch vuur werd op spectaculaire wijze ontstoken en daarmee kwam een leuke dag ten einde.

Zaterdag 2 juni begon met een ontbijt. Met bussen werden we naar de Schutskamp gebracht waar de divisioning plaatsvond. Er werd in groepjes getraind en na afloop werden de poules van Davy, Shannon en Gert-Jan bekend gemaakt. Na de lunch keerde we terug naar het Olympisch dorp om het Healthy Athletes programma af te maken. De tijd vloog om en ‘s avonds stond er spaghetti en pizza op het menu. Na het diner werden we getrakteerd op een feestavond met diverse optredens.
Zondag 3 juni vonden de judowedstrijden plaats in de Schutskamp. Shannon had een zware poule maar was er klaar voor. In haar eerste partij scoorde ze wazari met een heupworp en maakte het af met een houdgreep. Ook de tweede wedstrijd werd soepel gewonnen met houdgreep. Haar laatste tegenstandster was letterlijk een maatje te groot maar Shannon nam zeer tevreden een zilveren plak in ontvangst.
Voorafgaand hoopte Gert-Jan op zilver, “die kleur medaille heb ik nog niet”. De eerste partij werd met ippon gewonnen maar in de tweede match ging het wat moeizamer. Toch werd deze knap gewonnen met een yuko. Tegen de latere winnaar stond hij prima te knokken en uiteindelijk moest de scheidsrechter beslissen, helaas in het nadeel van Gert-Jan. Hij herpakte zich en won de laatste partij met ippon, goed voor het felbegeerde zilver.
Ook Davy kwam in actie maar had geen geluk in zijn poule. Dit keer geen winstpartijen en een vierde plaats maar veel geleerd.
De Special Olympics Nationale Spelen werden afgesloten met een sluitingsceremonie. Ook nu weer vele optredens en met het strijken van de vlag en het doven van het vuur kwam er een einde aan een geweldig sportevenement.
Klik HIER om onze eigen foto’s te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Special Olympics Nationale Spelen 2012

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.