Tweede op de Open Flevolands G-judokampioenschappen

Zaterdag 28 april organiseerde Shoganai Judo Dronten twee internationale judotoernooien in sporthal ‘t Dok in Dronten. Het Dutch Masters Open (judotoernooi voor veteranen) had 67 deelnemers. Ongeveer 140 judoka’s uit Nederland, België, Zwitserland, Rusland en Duitsland deden mee aan het Open Flevolands G-judokampioenschap. Het judo evenement werd ‘s ochtends geopend door de gedeputeerde van de provincie Flevoland, meneer Lodders. Daarna was er een gave warming-up met Petra. Hieraan deden ook sommige veteranen mee!
In de ochtend hielp ik de jongste deelnemers bij de mat als vrijwilliger. Van Shoganai deden Gert-Jan en Rijk mee. Ik begeleid Rijk altijd op vrijdag bij de judoles van meester Peter. Het was zijn eerste toernooi en volgens mij vond hij het heel leuk. Gert-Jan en Rijk werden allebei derde.

In de middag mocht ik zelf gaan strijden om de prijzen. Mijn eerste partij was tegen een Zwitserse dame. Zij was heel erg goed. Ik maakte een mooie worp maar omdat de scheidsrechter al matté had geroepen, telde deze niet. Jammer genoeg verloor ik deze partij. De tweede wedstrijd was ook tegen een Zwitserse. Met haar had ik minder moeite en won de wedstrijd met ippon. In de laatste partij trof ik Jessica Vos. Met een worp scoorde ik wazari en nam haar in de houdgreep. Jessica klopte af en ik won met ippon. Jammer van de eerste partij maar toch mooi tweede op ons eigen toernooi!

De prijzen werden uitgereikt door oud-topjudoka Claudia Zwiers (12x Nederlands kampioen!). Mijn clubgenoten Shannon en Davy werden allebei heel knap kampioen! Ons volgende toernooi zijn de G-spelen op 12 mei in Utrecht.
Klik HIER om onze eigen foto’s te bekijken.
Klik HIER om de foto’s van Bob Lefevere te bekijken.


G-judoka’s veroveren nu Flevoland


Woensdag 25 januari jl. is er een leuk artikel over het G-judo, het Open Flevolands G-judokampioenschap op 28 april en mezelf gepubliceerd in de Stentor.
Klik HIER om het artikel te lezen.
Klik HIER om naar de website van het toernooi te gaan.
Veel leesplezier!

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Tweede op de Open Flevolands G-judokampioenschappen

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.