Zilver in Beverwijk!

Zaterdag 31 maart was het dan eindelijk zover, het internationale G-judotoernooi in Beverwijk, het grootste G-judotoernooi ter wereld. Dit jaar met deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Schotland, Engeland, Zweden, Noorwegen en Andorra.
Na de warming-up mochten Shannon en Davy in het ochtendblok de mat op. Ze waren samen in één poule ingedeeld en mochten direct tegen elkaar. Davy kwam voor met wazari maar in de laatste seconden scoorde Shannon een ippon en won de wedstrijd. Allebei wonnen vervolgens nog twee partijen. Shannon werd uiteindelijk tweede en Davy derde.
Na de pauze mocht ik in het middagblok gaan strijden om de prijzen. Eerst moest ik tegen Asley van Dijken. Ik probeerde veel aan te vallen maar Asley wist een wazari te scoren. Ik kon deze achterstand niet meer goedmaken en verloor. De tweede partij tegen Jessica Vos ging een stuk beter. Met een linkse buitenwaartse haak scoorde ik wazari en maakte het af met een houdgreep, ippon!

Na wat aanwijzingen van coach Daniël Stokhof, mocht ik voor de derde keer de mat op, dit keer tegen Alexandra Hendriks. Een moeizame partij waarbij Alexandra heel fel was en mij steeds probeerde te tillen. Dat lukte uiteindelijk en ik kwam een wazari achter. Ik probeerde nog via een schouderworp terug te komen maar helaas lukte dit niet.

In de laatste partij tegen Heleen Eykhoff scoorde ik twee keer yuko en won uiteindelijk via een houdgreep (ippon). Na vier wedstrijden waren er drie judoka’s met twee gewonnen partijen. Heleen en ik hadden ieder 20 punten maar omdat ik van Heleen had gewonnen, werd ik tweede en Heleen derde. Het was weer een geweldige dag.

Op 28 april is mijn volgende toernooi. Dit keer ons eigen toernooi in Dronten, daar heb ik nu alweer zin in!
Klik HIER om onze eigen foto’s te bekijken.
Klik HIER om de foto’s van Bob Lefevere te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Zilver in Beverwijk!

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.