Trainingen en Clinics

Centrale Training G-judo – JBN Nieuwegein


Zaterdag 14 januari was er weer een centrale training van de JBN in Nieuwegein. De groep was wat kleiner omdat helaas de judoka’s uit Vlaardingen niet konden komen. Na een pittige warming-up, legde bondscoach Tycho van der Werff eerst een nieuwe kanteltechniek uit. Daarna mochten we de techniek gaan oefenen en uitproberen in randori’s. Na het grondwerk mochten we eerst aan onze favoriete worp werken. Het eerste deel van de training werd afgesloten met staande randori’s.

Na de lunch, moesten eerst de spieren weer wat worden opgewarmd. Toen was het tijd voor werptraining. De groep werd in drieën verdeeld, iedere groep bij een dikke mat. We moesten onze partner naar de mat trekken en dan inzetten en werpen. Later werd het tempo flink opgeschroefd en moesten we eerst onze partner met een binnenwaartse haak werpen, overeind en naar de mat trekken en knallen. Bij iedere mat stond een trainer die ons flink toeschreeuwden.
Na het werpen, was het tijd voor kracht- en conditietraining. We moesten een circuitje in hoog tempo doen. Daarna moesten we de hele zaal rond waar geknielde judoka’s zaten. Bij iedere judoka moesten we een rondje draaien met de buik op het bokje en vervolgens pakken en over jezelf heen trekken. En dat de hele zaal rond. Vervolgens nog opdrukken, randori’s op de grond en het spel “drie is teveel”. Omdat een aantal judoka’s nog niet moe genoeg waren, werd de training afgesloten met nog wat extra randori’s op de grond en een cooling-down.
Het was een behoorlijk zware training (2x anderhalf uur) maar erg leuk en ik heb veel geleerd.

Klik HIER om onze eigen foto’s te bekijken.


G-judo clinic Rob Hoogendijk bij Shoganai


Op vrijdag 6 januari gaf Rob Hoogendijk uit Vlaardingen een speciale G-judo clinic bij Shoganai judo Dronten. Naast judoka’s van Shoganai, waren ook een aantal judoka’s van judoschool Bette uit Assen en van Sport & Fitness Hoogendijk aanwezig. Meteen ook een reunie omdat vrijwel het complete judoteam NL op de mat stond. Dit team was uitermate succesvol tijdens de Special Olympics World Summer Games die vorig jaar in Athene werden gehouden.

De eerste helft van de training startte met een pittige warming-up. Hierna behandelde Hoogendijk een aantal verschillende kanteltechnieken. Het eerste deel werd afgesloten met randori’s ne waza. In de pauze stond er voldoende eten en drinken klaar. Even later ging deel twee van de clinic van start. Ook nu even een korte warming-up alvorens de judoka’s hun favoriete worp mochten oefenen waarbij Hoogendijk met op en aanmerkingen de puntjes op de i zette. Ook was er ruim aandacht voor enkele technieken waarbij ook een achterwaartse overname uitgebreid is behandeld. De training werd afgesloten met enkele randori’s en na ruim 2,5 uur trainen werd er afgegroet.

Na de training had Rob Hoogendijk nog een verrassing. Alle judoka’s van team NL kregen een fotoboek als herinnering aan de Spelen in Athene. Dit boek is samengesteld door de familie Hoogendijk en Ruud Ham. Als afsluiting hebben de judoka’s en ouders uit Dronten en Assen heerlijk gegeten bij King Wok in Dronten. Het was een bijzonder geslaagde clinic en voor herhaling vatbaar.
Klik HIER om onze eigen foto’s te bekijken.


Nieuwjaarstraining bij Budoschool Amsterdam


Door het vervallen van de G-judoclinic van Dijkmansport in Zuidbroek, zijn Shannon en ik dinsdag 3 januari naar de Nieuwjaarstraining van Budoschool Amsterdam geweest. Heel spannend want het was de eerste keer dat we deze judoclub hebben getraind. Een aantal judoka’s kende ik gelukkig al van de verschillende toernooien en de centrale training in Nieuwegein.

De judoles begon om half zeven en werd deze keer gegeven door Daniël Stokhof en Tycho van der Werff. Het was een leuke training waarbij we allerlei verschillende technieken via spelelementen hebben geoefend. Verder hebben we gewerkt aan de heupworp en pakking. De les werd afgesloten met een spel en het opruimen van de mat.

Klik HIER om onze eigen foto’s te bekijken.
Klik HIER om de foto’s van Bob Lefevere te bekijken.

facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Trainingen en Clinics

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.