Met Team NL naar Ajax-Excelsior

Tijdens de huldiging van Team NL op 16 juli jongstleden heeft Jan Driessen van Aegon het volledige Team NL uitgenodigd om als VIP’s te gast te zijn bij de wedstrijd Ajax-Excelsior in de Amsterdam Arena. En na lang wachten en verheugen was het zaterdag 3 december dan zover. Om 18:45 uur arriveerde papa en ik tegelijk met de judoka’s uit Vlaardingen bij de Arena waar we werden ontvangen in de Aegon-lounge. Na registratie kreeg iedereen een key-cord met toegangskaart en een unieke Ajax-sjaal! Papa probeerde de tussen- en eindstand te voorspellen en ik liep alvast de lounge in waar we een drankje kregen. Het was geweldig om iedereen die naar de Special Olympics World Summer Games in Athene is geweest, weer terug te zien.

We werden allemaal goed voorzien van hapjes en drankjes. Het eten was afgestemd op het seizoen; vooraf erwtensoep, als hoofdgerecht boerenkool met worst en hutspot met stoofvlees en ook nog twee heerlijke toetjes. We werden officieel welkom geheten en zagen nog een mooi filmpje met hoogtepunten uit Athene (die ook in het stadion vertoond is). Twee trainers van de jeugdopleiding maakte de opstellingen bekend en toen was het alweer tijd om ons plekje op te gaan zoeken op de tribune.

De eerste helft domineerde Ajax. Jan Vertonghen schoot 1-0 in en maakte later ook het tweede doelpunt. Een speler van Excelsior mocht met een rode kaart vertrekken na een gemene trap. Vlak voor rust maakt Execlsior een tegentreffer en gingen we met 2-1 terug naar de lounge waar ons drankje klaarstond. In de tweede helft kreeg Ajax een strafschop die keurig werd ingeschoten door Sulejmani. Lodeiro bracht de eindstand naar 4-1 met een prachtige vrije trap.

Na de wedstrijd werd de Ajaxied van de wedstrijd bekend gemaakt en werd Jan Vertonghen op het veld gehuldigd door atleten van Team NL, waaronder judoka Alexandra Hendriks. Terug in de lounge was het een gezellige boel en kregen we allemaal lekkere hapjes. Een jarige sporter en de winnaar van de prijsvraag, Herman Rurup, kregen een Ajax shirt. Twee Ajax spelers kwamen nog even langs om vragen te beantwoorden en handtekeningen uit te delen en zo liep de avond op z’n eind. Tegen middernacht vertrokken we moe maar voldaan naar huis.
Klik HIER om de foto’s te bekijken.


facebookmail


Gepost in Nieuws
Reacties staat uit voor Met Team NL naar Ajax-Excelsior

Andere berichten uit deze Categorie

Reacties zijn gesloten.